«Lielais dzintars» aicina uz gada jubilejas aktivitātēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā nedēļas nogalē, 12. un 13. novembrī Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars» klausītājus aicina apmeklēt divus pirmā gada jubilejai veltītus koncertus. Sestdien, 12.novembrī, pulksten 19 Lielajā zālē kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri koncertēs jaunais vijolnieks Daņiils Bulajevs un spožā akordeoniste Ksenija Sidorova, bet svētdien, 13.novembrī, pulksten 18 modernā džeza performanci Kamerzālē sniegs itāliešu pianists Rozario di Roza. Jubilejas aktivitātes noslēgsies nākamajā sestdienā, 19.novembrī, kad koncertzāle aicina visus interesentus pievienoties atvērto durvju dienas bezmaksas ekskursijām.

«Pirmo jubileju svinēsim kopā ar mūsu rezidējošo orķestri un virtuozo, brīnišķīgo Kseniju Sidorovu. Pēc studijām Londonā Ksenijai ir izveidojusies spilgta, starptautiska karjera un jāatzīmē, ka Liepājā viņa vēl nekad nav koncertējusi. Programmā piedalīties esam aicinājuši arī 12 gadus jauno Daņiilu Bulajevu, jo vēlamies jauniem talantiem dot platformu, iespēju koncertēt ar profesionālu orķestri brīnišķīgā, akustiskā koncertzālē. Vēlamies, lai zāle būtu pieejama jauniem, spilgtiem māksliniekiem, pie kuriem pieder arī par brīnumbērnu dēvētais Daņiils,» jau iepriekš teikusi koncertzāles vadītāja Baiba Bože.

Akordeoniste Ksenija Sidorova
Akordeoniste Ksenija Sidorova Foto: Evija Trifanova / LETA

12.novembra koncertu sestdienas vakarā varēs klausīties tiešraidē Latvijas Radio 3 «Klasika». Liepājas apkārtnē tiešraidi varēs klausīties FM 104,6 frekvencē, Rīgā un visā Zemgalē – FM 103,7, Kuldīgā – FM 92, Ventspilī – FM 89,9, Valmierā – FM 87,6, Cesvainē – FM 103,5, Viesītē – FM 102,2, Rēzeknē – FM 101,8 un Daugavpilī – FM 88,1.

Koncertzāles pārstāvji informē, ka uz sestdienas vakara koncertu pieejamas dažas pēdējās sēdvietas, aicinot interesentus vēl iegādāties biļetes uz otrās dienas koncertu. Svētdienas vakarā Kamerzālē notiks starptautiski atzīta sicīliešu izcelsmes modernā džeza pianista un komponista Rozario Di Roza solokoncerts. Programmā pianists klasiskajam klavieru skanējumam piešķirs neierastu noskaņu, izmantojot mūsdienu elektroniku, kā arī improvizācijas, lūpošanas un samplēšanas tehnikas. Liepājā atskanēs minimālisma un mūsdienu džeza tradīcijā balstītās programmas «Kompozīcija & reakcijas» («Composition & Reactions») pirmatskaņojums.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas visās Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.

Jubilejas aktivitātes noslēgsies sestdien, 19.novembrī, kad no pulksten 10 līdz 20 koncertzālē notiks jau ceturtās, noslēdzošās atvērto durvju dienu ekskursijas. To laikā interesentiem bez maksas būs iespēja iepazīt «Lielā dzintara» koncertu telpas gida pavadībā, kā arī uzzināt interesantus faktus par ēkas tapšanu un plašajām tehniskajām iespējām.

«Atsaucoties uz liepājnieku un pilsētas viesu pieprasījumu, atvērto durvju diena koncertzālē tiek rīkota jau ceturto reizi, taču šoreiz tā būs unikāla iespēja ielūkoties koncertzāles aizkulisēs. Noteikti aicinām visus, kas vēl nav pabijuši jaunajā koncertzālē vai to iepazinuši tikai daļēji, izmantot iespēju, pieteikties savlaicīgi un pavadīt aizraujošu un izzinošu dienu «Lielajā dzintarā»,» stāsta koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Ekskursijas pa «Lielā dzintara» koncertzālēm un citām publiskajām telpām šajā dienā notiks līdz 30 cilvēku lielās grupās. Katras ekskursijas sākums – apaļā stundā. Pirmās ekskursijas sākums pulksten 10, pēdējās ekskursijas sākums pulksten 19. Pieteikšanās norit klātienē «Lielā dzintara» informācijas centrā, Radio ielā 8, vai zvanot pa tālruni 634 24555.

Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» atklāšanas sērija 2015. gada nogalē noritēja no 17.oktobra līdz 31.decembrim, pakāpeniski klausītājiem atklājot Kamerzāli, Eksperimentālo skatuvi un noslēgumā – Lielo zāli. Atklāšanas sērijā piedalījās Liepājas Simfoniskais orķestris, vijolniece Ilze Zariņa, Berlīnes Filharmonijas orķestra stīgu instrumentu kvintets, Rēzija Kalniņa ar monoizrādi «Oskars un Rozā dāma», trombonists Nilss Landgrēns (Zviedrija), operdziedātāja Marina Rebeka, solisti Egils Siliņš, Mati Turi (Igaunija), Jovita Vaškevičūte (Lietuva), Elizabete Strida (Zviedrija), Osokinu ģimenes pianisti un citi Latvijas izcilākie mākslinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu