Elīna Šimkus un «Trio Angelicus» Ziemassvētku festivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz 30. decembrim atjaunotā vēsturiskā Dzintaru koncertzāle aicina uz otro Ziemassvētku festivālu. 21. decembrī plkst. 19:30 uz Ziemassvētku koncertu aicinās Trio Angelicus – trīs šarmantas lēdijas – Elīna Šimkus (soprāns), Sondra Lejmalniece (flauta) un Ieva Šablovska (arfa), kuru muzicēšanu un draudzību nevar nodēvēt citādi kā par eņģelisku.

Savā Ziemassvētku mūzikas programmā Trio Angelicus aicina klausītājus veldzēties tīrā skaistuma esencē. Pārpasaulīgs Bahs, tēlains Vivaldi, mierinošs Šūberts un Rēgers – šo ģēniju radītās mūzikas vēsts par mieru, garīgumu un ziemas poētiskumu Ziemassvētku laikā it īpaši uzrunā tik personīgi. Un kā nu par skaistumu var runāt bez Volfganga Amadeja Mocarta klātbūtnes ar viņa Laudate Dominum, kuras brīnumainās skaņas komponistam, šķiet, diktējuši paši eņģeļi no debesīm. Līdzās arī Sezārs Franks ar savu slavenāko skaņdarbu Panis Angelicus, jūrmalnieks Rihards Dubra un ziemeļnieks Edvards Grīgs ar sakrālas ievirzes skaņdarbiem. Īru un angļu tautas dziesmas un mīļas Ziemassvētku melodijas balta skaistuma pielietā mūzikas programmā.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu