Latvijā pirmatskaņos Baha «Viola d’amore» koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā 11. februārī plkst.20 pirmatskaņos Johana Sebastiana Baha «Viola d’amore» koncertu, informē Rīgas Senās mūzikas centra pārstāve Laura Iesava. Koncertā piedalīsies baroka orķestris «Collegium Musicum Riga» diriģenta Māra Kupča vadībā, piepulcinot Jeruzalemes vadošo baroka vijoles un «viola d’amore» profesoru, kā arī solistu Danielu Fradkinu.

Latvijas klausītāji koncertā tiks iepazīstināti ar unikālu un mazpazīstamu instrumentu, atskaņojot līdz šim nedzirdētu koncertu, ko Bahs sarakstījis tieši «Viola d’amore» instrumentam.

Iesava norādīja, ka koncertā būs iespēja dzirdēt arī Baha instrumentālo koncertu vijolei un obojai ar orķestri. Tas tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem un grūtākajiem skaņdarbiem baroka obojas repertuārā - solo, kas līdz pat šim brīdim baroka obojas instrumentam uzskatāms par sarežģītu pārbaudījumu. Latvijā koncerts pirmo reizi izskanēs ar vēsturiskajiem instrumentiem Daniela Fradkina un Kristīnes Kupčas sniegumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu