Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā notiks seši koncerti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, kas no 3. marta līdz 31. martam norisināsies koncertzālē «Lielais dzintars», paredzēti seši koncerti, informēja Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) pārstāve Iveta Vēvere. Jubilejas festivālā, kas šogad norisināsies 25.reizi, varēs baudīt mūzikas koncertus no baroka līdz džezam ar ievērojamu solistu piedalīšanos. Pirmo reizi festivālā bez LSO piedalīsies arī citi orķestri - Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Klaipēdas kamerorķestris.

Festivālu 3. martā plkst.19 atklās LSO koncerts, kurā uz skatuves kāps arī astoņi solisti. Ērģelnieces Ivetas Apkalnas izpildījumā skanēs Semjuela Bārbera «Toccata Festiva». Koncerta turpinājumā klausītāji varēs baudīt Pētera Vaska «Flautas koncertu» Ditas Krenbergas sniegumā, Artura Maskata «12.Liepājas koncertu klavierēm ar orķestri» Reiņa Zariņa interpretācijā un Pētera Plakida koncertopusu «Sasaukšanās», kurā piedalīsies mežradznieks Artūrs Šults, obojists Egils Upatnieks, klarnetists Guntis Kuzma un flautisti Anete Toča un Miks Vilsons.

10. martā plkst.19 LSO muzicēs igauņu diriģenta Andresa Mustonena vadībā, kopā ar krievu trompetistu Sergeju Nakarjakovu un beļģu pianisti Marju Merovitču atskaņojot armēņu komponista Akeksandra Arutjunjana «Trompetes koncertu» un Dmitrija Šostakoviča «Pirmo koncertu klavierēm, trompetei un stīginstrumentu orķestrim». Programmā skanēs arī «Adagio» no Gustava Mālera nepabeigtās «Desmitās simfonijas».

11. martā plkst.18 uz koncertzāles «Lielais dzintars» lielās skatuves uzstāsies itāliešu kolektīvs - Kekko Fornarelli džeza trio.

16. martā plkst.19 festivālā koncertēs Klaipēdas kamerorķestris Mindaugas Bačkus vadībā. Baroka programmā ar orķestri kopā uzstāsies baroka vijoles meistars Dmitrijs Sinkovskis no Krievijas.

LSO koncertā 24. martā plkst.19 uz skatuves kāps krievu vijolnieks Sergejs Dogadins, krievu altists Maksims Risanovs un lietuviešu čellists Dāvids Gerings. Programmā ar nosaukumu «Tutti i virtuosi» Risanovs un Gerings pārmaiņus gan diriģēs orķestri, gan atskaņos solo partijas Volfganga Amadeja Mocarta, Johannesa Brāmsa un Alfreda Šnitkes mūzikā.

31. martā festivāls noslēgsies ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertu galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā. Koncerta īpašais viesis būs no Sibīrijas nākušais pianists Dmitrijs Masļejevs, kura solo izpildījumu varēs baudīt Volfganga Amadeja Mocarta «24.klavierkoncertā». Koncerts izskanēs ar Dmitrija Šostakoviča «12.simfoniju».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu