Senās mūzikas ansamblis no Polijas Bauskas pilī sniegs «Ieskatu barokā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

11. februārī plkst.17 Bauskas pilī koncertu sveču gaismā sniegs senās mūzikas ansamblis «Luteduo» no Polijas, klausītājiem atskaņojot koncertprogrammu «Baroque Insight» jeb «Ieskats barokā» ar ievērojamiem itāļu, franču un spāņu baroka mūzikas skaņdarbiem, informē Bauskas pils muzejpedagoģe Renāte Gobiņa.

Koncertprogramma «Baroque Insight» tiek atskaņota uz baroka instrumentiem teorbas un ģitāras. Tā ietver dižo itāļu lautas un teorbas virtuozu svinīgo mūziku, temperamentīgos pirmo spāņu ģitāras meistaru skaņdarbus un melanholiskās franču baroka komponistu skaņdarbu noskaņas.

Poļu senās mūzikas ansambļa «Luteduo» sastāvā spēlē Anna Kovalska un Antons Birula, kuri ansambli izveidoja, galveno uzmanību vēršot uz ilgi novārtā atstāto baroka lautu dueta repertuāru. Abi mūziķi lautas spēli apguvuši Hāgas Karaliskajā Konservatorijā Nīderlandē. Birula savas zināšanas papildinājis arī Ķelnes Mūzikas augstskolā Vācijā, skaidroja Gobiņa.

Izveidots Polijā, ansamblis veiksmīgi sevi pierādījis un uzstājies Austrijā, Beļģijā, Čehijā, Igaunijā, Somijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Nīderlandē, Lietuvā, Rumānijā, Krievijā, Slovākijā, Ukrainā, Šveicē un tagad arī Latvijā, savu pirmo koncertu sniedzot tieši Bauskas pilī. Abiem mūziķiem koncertā pievienosies ansambļa jaunākā dalībniece - Alisa Birula, spēlējot renesanses un baroka laikā iemīļoto mūzikas instrumentu - lautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu