Koris «Latvija» pirmatskaņos 11 Latvijas komponistu dziesmas korim

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē 1. martā izskanēs koncertu cikla «Latvijas komponisti Latvijas simtgadei» jaundarbu koncerts, kurā 11 Latvijas komponistu dziesmas korim izpildīs Valsts Akadēmiskais koris «Latvija» kopā ar diriģentu Māri Sirmo.

Kā informēja koncerta mediju attiecību koordinators Edgars Gertners, koncertā klausītājiem būs iespēja pirmajiem dzirdēt kora dziesmas, ko sarakstījuši tādi komponisti kā Ēriks Ešenvalds, Jēkabs Jančevskis, Juris Kulakovs, Dailes teātra Muzikālās daļas vadītājs Juris Vaivods, godalgotā Sidnejas latviete Ella Mačēna, komponists un diriģents Andris Vecumnieks, Uldis Marhilēvičs, jaunās paaudzes komponists Platons Burovickis, komponists un žurnālists Edgars Raginskis, Jānis Ķirsis, kā arī «Emmy» balvas ieguvēja, latviešu izcelsmes komponiste, kura dzīvo ASV, Lolita Ritmane.

Sirmais norādīja, ka ciklā «Latvijas komponisti Latvijas simtgadei» aizvadīti trīs koncerti, kuros dzirdētas vairāk nekā 30 jaunas akapella kora dziesmas. «Vislielākā vērtība ir uzaicināt komponistu rakstīt tieši tā, kā viņš jūtas, neierobežojot viņu rāmjos,» pauda Sirmais.

Ciklā «Latvijas komponisti Latvijas simtgadei» trīs gadu periodā Māris Sirmais un koris «Latvija» iedvesmojis komponistus no Latvijas radīt apmēram 70 jaunus skaņdarbus korim, no kuriem augstāko novērtējumu guvušie tiks atskaņoti svētku koncertā 2018.gada 4.maijā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Projektu atbalsta Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvijas Radio, Latvijas Radio 3 «Klasika».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu