Latvijas komponisti Latvijas simtgadei - Edgars Raginskis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

1. martā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē tiks pirmatskaņoti 13 latviešu komponistu jaundarbi – dziesmas korim – veltījumi Latvijai simtgadē. Par dziesmās ieliktajiem kodiem stāsta viens no autoriem - Edgars Raginskis.

Par pasaulīgo un mūžīgo, kurā mēs varēsim ieraudzīt katrs sevi, vēsta arī žurnālista un komponista Edgara Raginska dziesma «Aizies», kuras pamatā ir Ojāra Vācieša dzejolis ar šādu nosaukumu. Autors ir gandarīts par Valsts akadēmiskā kora «Latvija» iniciatīvu Latvijai simtgadē uzdāvināt 100 jaunas kora dziesmas un pieļauj, ka šis dziesmu cikls varētu kalpot kā mūsdienu amatierkoru revitalizācijas plāns.

«Gan četras izvēlētās stihijas (uguns, ūdens, zeme, debesis) plus viena (mīlestība), gan realizācija, piedāvājot laikmetīgajiem autoriem rakstīt kora mūziku, ir ārkārtīgi pateicīga, jo visi šie autori dzīvo mūsdienās, elpo to pašu gaisu, ko Latvijas sabiedrība, un tādējādi veido panorāmisku mūsdienu Latvijas ainavu. Arī koru dalībniekiem, izpildot šīs dziesmas, varētu rasties lielāka šodienas apziņa,» uzskata E. Raginskis.

1. martā LNB Ziedoņa zālē gaidāma aizraujoša programma ar 13 jaundarbiem, kurus sacerējuši komponisti Ēriks Ešenvalds, Jēkabs Jančevskis, Juris Kulakovs, Juris Vaivods, Ella Mačēna, Andris Vecumnieks, Uldis Marhilēvičs, Platons Buravickis, Edgars Raginskis, Jānis Ķirsis, Agnese Boitmane, Santa Ratniece un Lolita Ritmane.

Biļetes iegādājamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Projektu atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvijas Radio, Latvijas Radio 3 – Klasika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu