Pianists Eduards Grieznis izdevis Latvijas simtgadei veltītu solo albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pianists Eduards Grieznis laidis klajā solo albumu «Eduards Grieznis Piano Music», kurā ieskaņoti Lūcijas Garūtas, Jāņa Mediņa, Friderika Šopēna un viņa paša komponētie skaņdarbi, informē mūziķa pārstāve Jana Kuzmenkova.

Pēc viņas paustā, albums izdots kā pianista sveiciens un dāvinājums Latvijai tās simtgadē, albuma muzikālais saturs esot izteikti latvisks. Albumā iekļauts Jāņa Mediņa «Dainu nr. 6» un latviešu tautasdziesma «Tumša nakte, zaļa zāle» Griežņa oriģinālapdarē. Albumā atrodams arī vienīgais Garūtas variāciju par latviešu tautas dziesmas «Arājiņi, ecētāji» tēmu ieraksts.

Foto: Publicitātes foto

Grieznis jau studiju gados Karaliskajā ziemeļu mūzikas koledžā Mančestrā un Gildholas Mūzikas un drāmas skolā Londonā aktīvi popularizēja latviešu mūziku un mākslu ārzemēs. Viņš ir guvis godalgas starptautiskos pianistu konkursos Lielbritānijā, Itālijā, Taivānā, Grieķijā un Latvijā.

Albums «Eduards Grieznis Piano Music» pieejams digitālās mūzikas platformās «iTunes», «Spotify» un «Google Play», kā arī pianista mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu