Nedēļas nogalē pavasara festivāls «Windstream 2017»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Porietis

Ar devīzi «Mosties un atceries, dzirdi un baudi!», 2017. gada pavasari sagaidot, jau astoto reizi Orķestris «Rīga» aicina uz Pavasara festivālu Windstream. Festivāla koncerti sāksies 19. martā – dienu pirms astronomiskā pavasara iestāšanās Latvijā un klausītājiem tiks piedāvās četras stilistiski un žanriski atšķirīgas programmas.

«Tango, flamenko, džezs» 19. martā Lielajā ģildē – spēcīgs, uzmundrinošs, pavasarī tik nepieciešams muzikāls vitamīnu kokteilis. Programmā iekļauta īpaši izmeklēta mūsdienu oriģinālmūzika, kuru sacerot komponisti izmantojuši flamenko, tango un džeza elementus un ritmus. Orķestra «Rīga» sniegumā skanēs spāņu komponista Luisa Serano Alarkona, amerikāņu – Džordža Geršvina un Roberta Rasela Beneta, vācu komponista un aranžētāja Manfrēda Šneidera mūzika. Solists saksofonists Oskars Petrauskis, diriģents Valdis Butāns.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv

«Dona nobis pacem» 25. martā Rīgas Domā. Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā orķestra skatuves partneris būs Latvijas Radio koris. Pirmatskaņojumus piedzīvos Līgas Celmas - Kursietes jaundarbs «When David Heard» un Pētera Vaska skaņdarba «Dona nobis pacem pārlikums jauktajam korim un pūtēju orķestrim. Skanēs latviešu komponistu Gundegas Šmites un Pētera Butāna kompozīcijas. Diriģenta Valda Butāna veidotajā programmā iekļauta arī viena no šodien pasaulē populārākajiem skaņražiem – amerikāņu komponista Erika Vitekra mūzika.

Ieeja 25. marta koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kuri Rīgas Doma kasē saņemami no 20. marta.

«Brīvie putni solo lidojumā» 6. aprīlī Lielajā ģildē. Ar šo koncertu Orķestris «Rīga» vēlas uzsvērt savu 45. jubileju, kas atzīmējama šogad, tādēļ koncerta solisti būs orķestra koncertmeistari un mūziķi, bet diriģents - iepriekšējais Orķestra «Rīga» mākslinieciskais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Programmā oriģinālmūzika no Gunāra Ordelovska līdz Skotam Makalisteram. Skanēs Maika Movera Flautas koncerts Anetes Točas sniegumā, klarnetistu Jāņa Tretjuka un Raivo Lallo solo Skota Makalistera darbā «Freebirds», Jāņa Pusplatā eifonija solo Deivida Gilinhema «Vintage» un perkusionistu iznāciens ar Tošio Majuzumi Koncertu perkusijām un pūtēju orķestrim.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv

Lielās Piektdienas koncerts 14. aprīlī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Orķestri «Rīga» diriģēs īpašs viesis - spāņu komponists un diriģents Ferers Ferāns. Viņa galvenā radošās darbības joma gandrīz 50 gadus ir komponēšana. Daudz uzstājas kā diriģents, turklāt, interpretējot arī savu mūziku, kā tas notiks šajā koncertā. Koncerta programmā iekļauti poēma «Ābrahāms», balāde trompetei un orķestrim «Tu Sueño», kā arī koncerta centrālais skaņdarbs - simfonija «Kristus ciešanas», kurā komponists ietvēris notikumus no Kristus dzimšanas līdz nāvei.

Ieeja 14. aprīļa koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kuri saņemami no 5. aprīļa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu