Lielajā ģildē «Sinfonietta Rīga» muzicēs kopā ar Jērgu Vidmani no Vācijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien plkst.19 Lielajā ģildē Valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» koncertā «Mendelszons, Vidmanis un Vēbers» muzicēs kopā ar klarnetistu, diriģentu un komponistu Jērgu Vidmani no Vācijas, informēja kamerorķestra pārstāvis Gints Ozoliņš.

Koncertā tiks atskaņoti Kārļa Marijas fon Vēbera un Fēliksa Mendelszona opusi, kā arī Vidmaņa 21.gadsimtā tapušais muzikālo noveļu cikls «Freie Stücke».

Lielajā ģildē Vidmaņa klarnetes spēli varēs dzirdēt Vēbera «Concertino».

Pēc Ozoliņa paustā, Vidmans ir dzimis Minhenē, absolvējis Minhenes Mūzikas un teātra augstskolu, kā arī Džuljārda Mūzikas skolu Ņujorkā. Vidmanis ir pazīstams ne vien kā spožs klarnetes spēles virtuozs, kuram savus skaņdarbus velta ievērojamākie mūsdienu komponisti, bet ir spējis iemantot erudīta komponista slavu, kam raksturīgs spilgts jaunatklājēja un eksperimentētāja gars.

Patlaban Vidmanis turpina strādāt pie jaunas partitūras, kuras pasūtītāji ir Bostonas Simfoniskais orķestris un Leipcigas «Gewandhaus» orķestris, kurus vada latviešu diriģents Andris Nelsons, kā arī aktīvi koncertē visā pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu