Festivālu «Avanti!» atklās pianists Georgijs Osokins

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautisko jauniešu mūzikas festivālu «Avanti!» («Uz priekšu!») atklās pianista Georgijs Osokins koncerts 18. martā Lielajā ģildē, informēja Hermaņa Brauna fondā. Osokins atskaņos Skarlati, Bēthovena, Lista un Skrjabina skaņdarbus.

Osokins pirmo reizi kopā ar orķestri uzstājās desmit gadu vecumā. Panākumi nāca ātri. Viņš kļuva par laureātu 9.Starptautiskajā Aleksandra Skrjabina konkursā Parīzē, kā arī saņēma Friderika Šopēna balvu 22. Starptautiskajā konkursā Moncā (Itālijā). 2014.gada augustā Osokins uzvarēja Friderika Šopēna 9.Starptautiskajā Jauno pianistu konkursā Ķīnā, kur viņa uzstāšanos augstu novērtēja Dmitrijs Baškirovs. Osokins ir uzstājies Francijā, Itālijā, Vācijā, Polijā, Igaunijā un Lietuvā, ieguvis arī Latvijas Kultūras ministrijas balvu.

2015. gads Osokinam nesa spožus panākumus - viņš iekļuva finālistu desmitniekā 17. Starptautiskajā Friderika Šopēna pianistu konkursa Varšavā un saņēma diplomu.

Jaunais mūziķis kļuva par atklājumu pat izsmalcinātiem klavierspēles mākslas lietpratējiem. Dalība konkursā pavēra ceļu vērienīgai starptautiskajai darbībai un vēl lielākai atpazīstamībai. Osokins jau ir saņēmis gan piedāvājumus parakstīt līgumus ar vairākām koncertaģentūrām, gan uzaicinājumus uzstāties ārzemēs un ieskaņot trīs solo albumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu