Koris «Kamēr» Dzintaros atskaņos Džona Ratera rekviēmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

14. aprīlī koris «Kamēr…» un diriģents Jānis Liepiņš aicina uz sakrālās kormūzikas koncertu Dzintaru koncertzālē, kura centrālais notikums būs britu komponista Džona Ratera pasaulslavenā skaņdarba «Rekviēms korim, instrumentu ansamblim un soprānam» atskaņojums, informē koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Koncerta pirmajā daļā klausītājus Lielās piektdienas noskaņās ievadīs Arvo Perta, Georga Pelēča, Kšištofa Penderecka, Pētera Plakida un itāliešu komponista Lorenco Donati sakrālās kormūzikas pērles.

Koncerta otrajā daļā pirmo reizi atjaunotās Dzintaru koncertzāles akustikā klausītājiem būs iespēja baudīt atzītā britu komponista Džona Ratera pasaulslaveno skaņdarbu «Rekviēms korim, instrumentu ansamblim un soprānam». Kopā ar kori «Kamēr», diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā, skaņdarba atskaņojumā piedalīsies dziedātāja Annija Putniņa (soprāns), Ieva Šablovska (arfa), Ruta Birzule (ērģeles), Inga Sunepa (čells), Guna Paula (flauta), Jana Zeļenska (oboja) un Edgars Vaivods (sitaminstrumenti).

Šo pārpasaulīgo skaņdarbu, ko komponists veltījis tēva piemiņai, viņš pats raksturojis kā drīzāk intīmu, nevis grandiozu, vairāk kontemplatīvu un lirisku nekā dramatisku. Tajā izmantoti tradicionālie latīņu rekviēma teksti, papildinot tos ar 23. un 130. psalmu tekstiem angļu valodā. Raters ir pasaulē plaši atskaņots komponists, kas komponē gan kora un orķestra, gan instrumentālo mūziku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu