Liepājas Simfoniskais orķestris un koris «Latvija» aicina klausīties «Mesiju»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

14. aprīlī plkst.19 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) kopā ar Valsts akadēmisko kori «Latvija» diriģenta Māra Sirmā vadībā atskaņos pasaulslavenā skandināvu komponista Svena Dāvida Sandstrēma oratoriju «Mesija», informē LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Šo 21. gadsimta «Mesiju», kas pats par sevi ir augstu novērtēts meistardarbs, raksturo liela ekspresija un orķestrālā krāsainība, skaidroja Vēvere.

Kopā ar LSO, Valsts Akadēmisko kori «Latvija» un Sirmo skaņdarba atskaņojumā piedalīsies arī četri operas solisti - vēl nupat Latvijas Lielajai mūzikas balvai kategorijā «Gada jaunais mūziķis» nominētā Laura Teivāne, jau stabilu vietu akadēmiskās mūzikas pasaulē izcīnījusī Elīna Šimkus, kas arī vēl nupat par izcilu sniegumu tika nominēta Lielajai mūzikas balvai, jaunais baritons Rihards Millers un tenors no Krievijas Staņislavs Ļeontjevs.

Svens Dāvids Sandstrēms
Svens Dāvids Sandstrēms Foto: Publicitātes foto

20. aprīlī šo skaņdarbu Liepājas Simfoniskais orķestris un koris «Latvija» atskaņos arī Šauļos, Lietuvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu