LSO noslēgs sezonu ar pēdējo koncertu Atvara Lakstīgalas vadībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Prūsis

Ar koncertprogrammu 29. aprīlī plkst.18 koncertzālē «Lielais dzintars» Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) noslēgs savu 136.koncertsezonu, un to pēdējo reizi diriģēs Atvars Lakstīgala, informē LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere

Gūstot pieredzi kopdarbā ar LSO, Lakstīgala ir kļuvis par vienu no Latvijas jaunās paaudzes ievērojamākajiem diriģentiem. Darbu kā LSO galvenais diriģents Lakstīgala uzsāka 2010. gada janvārī, bet regulāra un veiksmīga sadarbība ar šo kolektīvu diriģentam bija izveidojusies jau sākot ar 2008. gada martu. Kā LSO galvenais diriģents, Lakstīgala ir saņēmis vairāku balvu nominācijas un apbalvojumus, tostarp Latvijas Lielo mūzikas balvu. 2011.gadā arī liepājnieki ir novērtējuši viņa sniegumu, piešķirot Gada liepājnieka titulu.

2009. gadā Lakstīgala ar panākumiem debitēja pie Latvijas Nacionālās operas orķestra diriģenta pults, pēcāk sadarbību turpinot neskaitāmās, tostarp atzinību guvušās operas un baleta izrādēs un koncertos.

LSO 136. koncertsezonas noslēguma programmā skanēs Ludviga van Bēthovena Vijolkoncerts - kā solists pieaicināts vijolnieks Aleksejs Lundins. Publika varēs baudīt arī Gustava Mālera 1902.gadā komponēto Piekto simfoniju, kuras sastāvā ir arī populārais «Adagietto».

137. koncertsezonu LSO uzsāks lietuviešu diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu