«Maskavas virtuozi» Dzintaros ar koncertu «Pjacolla – gala»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

22. augustā Dzintaru koncertzālē ar koncertu «Pjacolla – gala» uzstāsies pasaulslavenais kamerorķestris «Maskavas virtuozi». No citiem kamerorķestriem «Maskavas virtuozus» galvenokārt atšķir mūziķu nevainojamā, virtuozā spēles maniere, uzmanības pievēršana sīkākajām detaļām un niansēm, saudzīgā, neformālā un radoši aktīvā pozīcija attiecībā uz autora iecerēm, kā arī spilgts artistiskums un mīlestība gan pret izpildāmo skaņdarbu, gan publiku, kas atnākusi uz koncertu. Kā teicis Vladimirs Spivakovs: «Radošums kļuvis par mūsu nepieciešamību, bet darbs par mākslu, kas, Pablo Pikaso vārdiem runājot, «noskalo no dvēseles ikdienišķuma putekļus».

Koncertā Dzintaros izskanēs Astora Pjacollas mūzika – mīlestības, kaisles un skumju mūzika - neticami liriska, mērķtiecīga, spilgta un noslēpumu vīta. Katrā «Maskavas virtuozu» uzstāšanās reizē tiem izdodas galvenais – emocionāli saviļņot un intelektuāli aizraut jebkuru, pat nepieredzējušu cilvēku, un uzdāvināt viņam tikšanās prieku ar muzikāliem šedevriem, raisīt viņā interesi vēlreiz apmeklēt koncertu.

1979. gadā vijoles virtuozs Vladimirs Spivakovs uzrunāja «Maskavas virtuozu» pirmo sastāvu šādiem vārdiem: «Mēs esam sapulcējušies, lai mīlētu cilvēkus un mīlētu cits citu.» Leģendārās mūziķu apvienības pastāvēšanas principi nav mainījušies arī šodien. Maskavas labāko simfonisko un kamerorķestru solistu un koncertmeistaru ansamblis, kura sastāvā uzstājušies slavenā Borodina kvarteta dalībnieki Mihails Kopelmans, Andrejs Abramenkovs, Dmitrijs Šebaļins un Valentīns Berlinskis, nodevuši stafeti jaunai talantīgu mūziķu paaudzei, Krievijas un starptautisko konkursu uzvarētājiem un laureātiem. Un vienmēr pirmajā vietā viņiem bijusi ne tikai profesionalitāte un meistarība, bet arī cilvēciskās vērtības un augsta attiecību ētika.

Šobrīd mūziķiem kultūras telpā vairs nav neapgūtu teritoriju. Viņu koncerti ar milzu triumfu notiek pasaules prestižākajās koncertzālēs. Orķestris veic saspringtu, taču priekpilnu radošo darbību, saglabājot visaugstāko izpildījuma līmeni un tiesības uz ambiciozo nosaukumu «Maskavas virtuozi». Tajā katrs mūziķis ir spilgta individualitāte, un kopā tie veido pasaules klases ansambli.

Jau kopš kamerorķestra «Maskavas virtuozi» izveidošanas brīža tā mākslinieciskais vadītājs, galvenais diriģents un solists ir izcilais vijolnieks, diriģents, mecenāts un ievērojamais sabiedriskais darbinieks Vladimirs Spivakovs. Tieši pateicoties maestro Spivakovam un viņa ilggadīgajam un nopietnajam darbam ar orķestri, «Maskavas virtuozi» neapšaubāmi ir viens no pasaules labākajiem kamerorķestriem ar pastāvīgu un pateicīgu auditoriju un visaugstāko reputāciju, kas iekarota gadiem ilga nenogurstoša un radoša darba rezultātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu