Rīgā tiks atklāts Baltijas Mūzikas akadēmiju koporķestra Baltijas valstu simtgadei veltīts koncertcikls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) 22. aprīlī plkst.16 tiks atklāts Baltijas Akadēmiju orķestra koncertcikls, kas veltīts Baltijas valstu simtgadei, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Kā skaidro Lāce, orķestrī apvienojušies jaunie mūzikas profesionāļi no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas Mūzikas akadēmijām, lai daudzinātu savu valstu simtgades. 2017. gada koncerti Baltijas valstīs ir kā priekšvēstnesis 2018. gada jeb simtgades viesturnejai, kurā orķestris sniegs vairākus koncertus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī Gdaņskā un Berlīnē. 2019. gadā orķestris dosies uz Helsinkiem un Sanktpēterburgu.

Čelliste Magdalēna Ceple
Čelliste Magdalēna Ceple Foto: Publicitātes foto

Orķestris klausītājiem piedāvās arī latviešu komponistes Madaras Pētersones skaņdarba «Ātrums» pirmatskaņojumu. Jaundarbs sola klausītājiem interesantu skanisku piedzīvojumu. Tā tapšanu iedvesmojusi komponistes interese par Alberta Einšteina dzīvi un filozofiju, un tas ir apjomīgākais darbs no četru skaņdarbu cikla par lietu un jēdzienu relatīvajām attiecībām.

Koncerts Viļņas LMTA koncertzālē notiks 24.aprīlī un Tartu Vanemuines koncertzālē - 26. aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu