Dzintaru koncertzālē uzstāsies «Trīs Osokini»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Osokinu dinastijas pianisti pēc gandrīz divu gadu aktīvas solo darbības atkal apvienosies kopīgā programmā un 30. jūlijā Dzintaru koncertzālē sniegs šī gada vienīgo «Trīs Osokinu» koncertu Latvijā, pavēstīja aģentūras «Aira Laiviņa artists» menedžere Jana Kuzmenkova.

Koncertā uz trim flīģeļiem tiks atskaņoti klaviermūzikas šedevri visdažādākajiem sastāviem – Osokini spēlēs gan četrrocīgi, gan sešrocīgi, gan ar orķestri. Programmā iekļauti slavenie Johana Sebastiana Baha, Ferenca Lista, Pētera Čaikovska, Sergeja Rahmaņinova opusi, kā arī īpaši šim koncertam veidotas transkripcijas un koncertfantāzijas.

Pirmais Trīs Osokinu koncerts Dzintaru koncertzālē kļuva par vienu no vērienīgākajiem klaviermūzikas notikumiem Latvijā, pulcējot vairākus tūkstošus klausītāju un jau nākamo koncertu – «Trīs Osokini un Opera» Latvijas Nacionālajā Operā translēja Vācijas internettelevīzija «Klassik.TV». Savukārt Latvijas Televīzijas videostāsts «Personība. Osokini. Trīsdesmit pirkstu mūzikas enerģija» tika prezentēts Berlīnes dokumentālā TV forumā.

Videostāstu iespējams noskatīties šeit:

Ltv.lsm.lv

Triju zvaigžņu ordeņa kavalieris, mākslas zinātņu doktors, profesors Sergejs Osokins ir viens no šībrīža Latvijas pianisma stūrakmeņiem.

Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu – Artūra Rubinšteina Starptautiskā pianistu konkursa Telavivā, Margaritas Longas un Žaka Tibo starptautiskā pianistu konkursa Parīzē, Līdsas Starptautiskā pianistu konkursa un Karalienes Elizabetes Starptautiskā pianistu konkursa Briselē laureāts.

Osokinu dinastijas jaunākā pārstāvja Georgija Osokina sensacionālie panākumi prestižajā Šopēna konkursā Varšavā pavēruši viņam ceļu vērienīgai starptautiskai darbībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu