Rīgas Doma meiteņu koris «Tiara» ieskandinās pavasari

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Doma meiteņu koris «Tiara» un ērģelniece Diāna Jaunzeme-Portnaja priecēs savus klausītājus koncertā «Cantante Domino» 3. maijā plkst.19 Rīgas Domā. Programmā: G.Forē, A.Kaplē, M.Diriflē, A.Perts, R.Langs, K.A.Arnesens, K.Klausens, K.Kortnijs, Im.Zemzaris.

Diāna Jaunzeme-Portnaja un diriģente Aira Birziņa par koncerta programmu: «Cantante Domino - DZIEDIET TAM KUNGAM! Veidojot koncerta programmu, izvēlēts šāds vadmotīvs. Tas caurstrāvo katru skaņdarbu te skanīgā dziedājumā, te klusā apcerē vai lūgšanā uz Dievu - mūžīgi pastāvošu un nemainīgu. Viņa svētība un neizmērojamā mīlestība aizvien ir klāt esoša. Varens slavinājums ērģeļu reģistros, priecīgas gaviles kora akordos, sirsnīga pateicība un ticība mūzikas lielajam spēkam.»

Rīgas Doma meiteņu koris ir viens no šobrīd pasaulē labākajiem meiteņu koriem, kas augstu novērtēts starptautiskos konkursos un festivālos, iegūstot Grand Prix un publikas balvas. Katru otro sezonu koris koncertē daudzviet Eiropā – Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Lielbritānijā, Ungārijā, Itālijā, Spānijā, Zviedrijā.

Ar koncertu Rīgas Domā Rīgas Doma meiteņu koris ieskandinās kora 20. jubileju, kam gatavojoties, rudenī tiks izdots īpaši šim korim komponētu latviešu tautasdziesmu jaundarbu un apdaru apkopojums divos kompaktdiskos, un nošu apkopojums grāmatā sadarbībā ar izdevniecību Musica Baltica. Jubileju Rīgas Doma meiteņu koris svinēs 2. decembrī ar skaistu koncertu Latvijas Universitātes Aulā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu