Koncertzālē «Cēsis» festivāls «LNSO vasarnīca»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anrijs Požarskis

Ar daudzveidīgu programmu koncertzālē «Cēsis» no 25. augusta līdz 27. augustam notiks Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra (LNSO) festivāls «LNSO vasarnīca», informē LNSO pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska. Viņa sacīja, ka festivāla atklāšanas koncerta programmu 25.augustā plkst.20 apmeklētāji uzzinās vien ierodoties uz to, taču to atskaņos «Sinfonietta Rīga» Normunda Šnē vadībā.

26. augustā un 27. augustā dienas laikā interesentiem būs iespēja piedzīvot muzikālo izrādi jauniešiem «Zenīts», kurā būs dzirdams komponists Jānis Šipkēvica veidotais dziesmu cikls ar tādu pašu nosaukumu. Plkst.14 un 16 pašus mazākos apmeklētājus priecēs Vara Klausītāja improvizācijas stila «Mūzikas laboratorija bērniem».

Tāpat abās festivāla dienās būs klausāms kamermūzikas koncerts «Sarkisjans. Bēthovens. Nepāra sonātes». Tajā skanēs Bēthovena skolotājam Antonio Saljēri veltītā Trešā sonāte, mecenātam fon Frīzam veltītā Piektā sonāte, ko pēc Bēthovena nāves nosauca par «Pavasara sonāti», un Devītā sonāte, ko Ļevs Tolstojs licis savā kaisles un greizsirdības stāstā «Kreicera sonāte», teica Dižbite-Svarinska. Koncertā uzstāsies arī japāņu pianists Keigo Mukava.

26. augustā plkst.20 paredzēts koncerts «Vakars kvadrātā ar Džimiju Hendriksu, The Beatles un Rolling Stones», kurā Džona Lenona «Imagine», Hendriksa «Hey Joe», «The Beatles» «Come Together», Morisona veltījumu Heidegeram, «Satisfaction» un Pītera Gebriela «Mercy Street» izpildīs Lietuvas roka dziedātājs Jeronims Miļus. Dziesmas aranžē Latvijas Radio bigbenda diriģents Kārlis Vanags, kura vadībā muzicēs gan pats Miļus, gan LNSO stīginstrumentu grupa, gan arī neakadēmiskās pasaules viesi, kuru vidū ir ģitārists Matīss Čudars.

Savukārt 27. augustā plkst.14 koncertzālē atskanēs kamermūzikas koncerts «Pjacolla + Galjāno = Tango», kura programmas idejas autors ir vijolnieks Raimonds Melderis.

Festivāla noslēguma koncertu diriģēs LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga. koncerta sākums paredzēts plkst.18. Pirmajā daļā atskanēs Arvo Perta iespaidīgais «Klavierkoncerts Lamentate», kas rakstīts Aniša Kapura skulptūras «Marsijs» izstādīšanai Londonas «Tate Modern Museum» Turbīnu zālē un Latvijā, iespējams, vēl nav skanējis, sacīja Dižbite-Svarinska. Koncerta solists ir Georgijs Osokins.

Savukārt noslēguma koncerta otrajā daļā klausītāji dzirdēs Antonīna Dvoržāka eleganto un labskanīgo «Astoto simfoniju», ko LNSO atskaņos arī Francijas un Šveices turnejā neilgi pirms festivāla sākuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu