Senās mūzikas festivālā Itālijas baroka orķestris «Coin du Roi»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

23. starptautiskais Senās mūzikas festivāls no 6. jūlija līdz 8. jūlijam norisināsies Rīgā un Rundālē, un arī šogad tā koncertos uzstāsies Itālijas baroka mūzikas orķestris «Coin du Roi», informēja «Latvijas Koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica. 6. jūlijā Mazajā ģildē festivālu atklās orķestris «Coin du Roi». Tā dalībnieki spēlē autentiskos instrumentus un lasa mūziku tieši no manuskriptiem, iedziļinoties skaņdarbu vēsturiskajā kontekstā un meklējot tiltus starp tradīcijām un jauninājumiem. Šogad Senās mūzikas festivālā orķestris atgriezīsies ar trīs atšķirīgām programmām Kristiana Fratima vadībā.

Koncertā Mazajā ģildē skanēs izcilu baroka meistaru mūzika, kas savulaik rakstīta svinīgiem galma pasākumiem un veltīta dažādu karaļnamu pārstāvjiem, sacīja Bružēvica.

Savukārt viduslaiku mūzikas pasaulē 6.jūlija vakarā Rīgas Sv. Pētera baznīcā klausītājus aizvedīs gregoriskie dziedājumi, kurus izpildīs Latvijas Radio koris.

Šī gada festivāla laikā 7. jūlijā klausītāji Rīgas Sv. Pētera baznīcā varēs izbaudīt Henrija Pērsela operas «Didona un Enejs» atskaņojumu «Coin du Roi» izpildījumā. Stāstu par kaislīgo mīlu un nāvi mūzikā stāstīs arī soprāns Elīna Šimkus, Latvijas Radio kora grupu, kā arī itāļu dejotāji un solisti.

Festivāls Rundāles pilī sāksies 8. jūlijā plkst.13, un to ieskandinās muzikāls uzvedums bērniem «Brīnišķā pērle». Programmas veidotāji ir iedvesmojušies no spāņu tautas pasakām un spāņu komponistu senās mūzikas. Muzikālais piedzīvojums stāstīs par pērli, kuras dēļ norisinās neparasti notikumi. Pasaka ļaus iepazīt skaisto spāņu komponistu Sevastjana Durona, Gaspara Sansa, Alonso Mudarras un Huana del Ensinas sacerētu mūziku.

Pils Baltajā zālē plkst.16 izskanēs koncerta programma, kas veltīta agrīnajiem opermūzikas darbiem. Skanēs lappuses gan no operas žanra celmlauža Monteverdi un viņa tautieša Vivaldi daiļrades, gan fragmenti no franču rokoko meistaru Lullī un Ramo skatuves darbu partitūrām. Īpašs akcents tajā tiks likts uz vairākām Hendeļa opermūzikas pērlēm.

Savukārt pils Zelta zālē plkst.18 skanēs itāļu baroka mūzika baroka ansambļa «Artemandoline» izpildījumā. Ansambļa dibinātājam Huanam Karlosam Muņjozam ir izdevies vienkopus saaicināt izcilākos itāļu un spāņu mandolīnas un ģitāras virtuozus.

Vakarā plkst.20 Baltajā zālē baroka orķestris «Collegium Musicum Riga» un mākslinieciskais vadītājs Māris Kupčs priecēs klausītājus ar Latvijā maz iepazītu Francijas karaļa galma mūziku.

Festivāla noslēgumā plkst.22 pils dārzā arī šogad skanēs Antonio Vivaldi vijolkoncertu cikls «Gadalaiki», kas ir viens no populārākajiem klasiskās mūzikas opusiem pasaulē. Kompozīciju atskaņošanā piedalīsies «Sinfonietta Rīga» itāļu multitalanta Kristiana Fratimas vadībā. Koncerta vijoles solo izpildīs Jurijs Reveči.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu