Koris «Juventus» savu koncertu sezonu noslēgs ar uzstāšanos Piksāru baznīcā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Universitātes jauktais koris «Juventus» savu koncertu sezonu noslēgs ar uzstāšanos Piksāru baznīcā 10. jūnijā plkst.20, informē kora sabiedrisko attiecību speciāliste Māra Jēgere.

Viņa sacīja, ka koncertu sezonas noslēgšana kādā no baznīcām Latvijas reģionos korim ir kļuvusi nu jau par tradīciju. Šogad izvēlēta Piksāru baznīca, kur tiks izpildīti sezonas laikā apgūtie spilgtākie skaņdarbi. Koncertā varēs dzirdēt trīs daļas no Franka Martēna «Mesas dubultkorim», kā arī Pētera Barisona, Emīla Dārziņa, Jāņa Zālīša, Pētera Plakida, Ērika Ešenvalda un citu ievērojamu komponistu skaņdarbus.

«Korim 96.sezona bijusi gana saspringta un atbildīga, bet tajā pašā laikā ļoti skaistiem muzikāliem notikumiem piesātināta. Spilgtākais notikums bija koru konkurss Montrē, Šveicē, kur izcīnījām 1. vietu jaukto koru kategorijā, kā arī ieguvām konkursa «Grand Prix». Ar teicamiem rezultātiem aizvadīta Latvijas amatieru koru skate, jo šogad esam trešais labākais jauktais koris Rīgā. Noteikti jāatzīmē divi emocijām bagātākie koncerti - decembrī kopā ar vokālo grupu «Ēra» tika veidots īpašs Ziemassvētku ieskaņas koncerts, savukārt februārī kopā ar Valsts Akadēmisko kori «Latvija» tika atzīmēta ilggadējā «Juventus» diriģenta Daumanta Gaiļa 90 gadu jubileja,» sacīja kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Tomsons.

Pērnajā gadā «Juventus» savu sezonu ar diviem koncertiem noslēdza Kārķos. Savukārt šogad izvēlēta Piksāru baznīca, kas atrodas pļavu ielokā netālu no Naukšēniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu