Grupa «Latvian Voices» ieguvusi sudraba godalgu konkursā Somijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas vokālā grupa «Latvian Voices» ir ieguvusi sudraba godalgu «a cappella» ansambļu konkursā Somijā, informē grupas dalībniece Laura Jēkabsone.

No 6. līdz 11. jūnijam Somijas pilsētā Tamperē norisinājās vokālo ansambļu konkurss, kas notiek reizi divos gados, aicinot spēkiem mēroties atzītas «a cappella» grupas. Šogad vienpadsmit grupu konkurencē no Itālijas, Kolumbijas, Vācijas, Somijas, Īrijas, Čehijas un Slovēnijas «Latvian Voices» ieguvusi 2. vietu.

«Esam ļoti gandarītas par gūtajiem iespaidiem Tamperē. Būt tik augstu novērtētām ir tikai neliela daļa no tā, ko piedzīvojām festivāla laikā. Mums bija lieliska iespēja apmeklēt dažādas meistarklases, burvīgus koncertus, kā arī festivāla laikā pārliecināties par to, ka ar grupu esam aizkustinājušas klausītājus, pastāvīgi saņemot komplimentus un patiesu apbrīnu,» sacījusi grupas dalībniece Zane Stafecka.

Jūnija otrajā pusē «Latvian Voices» dosies uz Vašingtonu, ASV, kur piedalīsies starptautiskajā koru mūzikas festivālā «Serenade», kas būs veltīts ASV kādreizējā prezidenta Džona Kenedija 100 gadu jubilejai. Festivāla ietvaros «Latvian Voices» pirmatskaņos komponista Ērika Ešenvalda skaņdarbu, kas tapis kā veltījums Džona Kenedija piemiņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu