Egils Siliņš uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Domā 15. jūnijā basbaritons Egils Siliņš uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģenta Māra Sirmā vadībā, informē AS «Latvijas Koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Koncertā izskanēs tādi atpazīstami skaņdarbi kā Pētera Vaska «Viatore» un «Credo», kas veltīti pasaulslavenajam igauņu komponistam Arvo Pertam. Skanēs arī gruzīnu komponista Gijas Kančeli apjomīgajā kompozīcijā «Don’t Grieve». Kančeli šo skaņdarbu baritonam un simfoniskajam orķestrim pabeidza sešas dienas pirms 11.septembra traģēdijas ASV, un aicina neskumt un nesērot, atklāja Bružēvica.

Siliņš ir desmit starptautisku konkursu laureāts. Viņš arī ir Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts 1996., 2000. un 2015. gadā. Bet 2008. gadā viņš kļuva par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri, un 2011. gadā tika atzīts par labāko dziedātāju Horvātijā.

Bružēvica sacīja, ka Siliņš bijis Frankfurtes operas solists, Bāzeles operas solists, kā arī Vīnes Valsts operas un Vīnes Tautas operas solists. Viņa balss ir dzirdēta dažādos iestudējumos ap 40 opernamos visā pasaulē, tostarp tādos vadošajos Eiropas un Amerikas teātros kā Milānas «La Scala», Ņujorkas Metropolitēnā, Hamburgas Valsts operā, Berlīnes Vācu operā, Grācas operā un citviet.

Pēdējos gados Siliņš sevi ir apliecinājis kā izcils Riharda Vāgnera un Riharda Štrausa opermūzikas interprets. Sevišķi izcēlies ar titullomu operā «Klīstošais holandietis», Votāna lomu Vāgnera operās «Reinas zelts», «Valkīra» un «Zigfrīds», Johanaanu Štrausa operā «Salome» un Skarpijas lomu Pučini operā «Toska», uzsvēra Bružēvica

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu