Kamerkoris «Muklājs» sezonu noslēgs ar koncertu kultūras pilī «Ziemeļblāzma»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas domes kultūras centra «Iļģuciems» kamerkoris «Muklājs» 2. jūlijā savu 28. sezonu noslēgs ar plašu koncertu kultūras pilī «Ziemeļblāzma», informēja kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Kokins.

Koncertā būs dzirdamas Austrālijas aborigēnu tradicionālā mūzikas instrumenta «didgeridoo» skaņas balsu pārlikumā, būs sastopami salsas, džeza, gospeļa ritmi un populāras melodijas. Savukārt koncerta otrajā daļā izskanēs Vila Toda 2015. gadā komponētā «Jazz Missa Brevis». Kā sacīja Kokins, skaņdarbs ir brīnišķīga kristīgās baznīcas liturģijas tekstu kompozīcija džeza stilā.

Skaņdarbu pavadīs džeza ansamblis - pianists Kārlis Krusts, alta saksofonists Klāvs Vuškāns, tenora saksofonists Gunārs Polis-Polītis, trompetists Germanis Ivanson, basists Jānis Rozenbergs, savukārt sitaminstrumentus spēlēs Mareks Alksnis.

Kopā ar kamerkori uzstāsies arī koncertmeistare Līga Paegle, bet kormeistari būs Jānis Liepiņš un Ralfs Šmīdbergs.

Kamerkoris ir dibināts 1989.gadā, un Kokins ir tā mākslinieciskais vadītājs kopš 2012. gada. Pašlaik kora rindas kuplina 32 dziedātāji. Kolektīva repertuārā ir skaņdarbi no renesanses līdz pat 21. gadsimta mūzikai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu