Sv.Jāņa baznīcā sieviešu koris «Women's Voices» no ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Sv.Jāņa baznīcā 6. jūlijā plkst.18 viesosies sieviešu koris «Women's Voices» no ASV diriģenta Alana Frīdmena vadībā, informē koncerta organizatori.

Priekšnesumā atskanēs dažādu laiku un komponistu kora mūzikas skaņdarbi, bet kā īpašs veltījums koncertam Rīgā, programmā iekļauts Pētera Vaska skaņdarbs «Skumjas». Kora repertuārā ir gan tādu komponistu kā Hildegardes fon Bingenas, Emijas Bīčas, Elinoras Remikas Vorenas un Eteles Smitas sen aizmirsti skaņdarbi, gan Britena un Brāmsa vokālie meistardarbi.

Apgūstot un atskaņojot gadsimtu ritumā aizmirstus skaņdarbus, koris klausītājiem piedāvā iepazīties ar zudušo kora mūzikas vēstures mantojumu, kurš tapis klosteros, skolās, kolēģijās un mūzikas klubos.

Frīdmens korī apvienojis izcilus soprānus un altus, tāpēc koris savos koncertos atskaņo apjomīgu un daudzveidīgu repertuāru. Kritiķi kolektīvu vērtē kā «daudzpusīgu un inovatīvu», kā «īpašu vērtību, kurai būtu vērts pievērst uzmanību visiem mūzikas cienītājiem gan kora dzimtajā reģionā, gan arī aiz tā robežām», sacīja koncerta organizatori.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu