Liepājā un Ventspilī norisināsies mūzikas festivāls «Sensus»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» un Ventspils teātra namā «Jūras vārti» no šodienas līdz 15.jūljam norisināsies mūzikas festivāls «Sensus».

Festivālā būs divi simfoniskās mūzikas koncerti, kuros pie Latvijas festivāla orķestra vadības pults stāsies klausītāju iemīļotais diriģents Karels Marks Šišons un kā solists uzstāsies starptautiski atzītais vijolnieks Sergejs Krilovs, kā arī vairāki kamermūzikas koncerti.

Festivālā savas dotības demonstrēs vieni no izcilākajiem Eiropas kamermūziķiem un pasniedzējiem. Piedalīsies Berlīnes filharmoniķi Luiss Filipe Koeljo, Marlēne Ito, Hoakins Rikelme Garsija, Andrejs Žusts un Gunārs Upatnieks. Amsterdamas Karalisko «Concertgebouw» orķestri pārstāvēs mūziķis Gustavo Ņuņezs un Fabrīss Millišers.

Pasākumā uzstāsies arī pasaulslavenā stīgu kvarteta «Artemis» pirmā vijole Vineta Sareika, Berlīnes Valsts operas orķestra solo čelliste Sennu Laine, kā arī citi pašmāju un Eiropas orķestru talanti.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu