Ar vienīgo brīvdabas koncertu augustā Latvijā uzstāsties Kristīne Opolais

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pavisam drīz, 5. augustā, Dzintaru koncertzālē ar vienīgo brīvdabas galā koncertu Latvijā uzstāsies starptautiski atzītais latviešu soprāns Kristīne Opolais un viens no šā brīža vadošajiem savas paaudzes čehu tenoriem Pāvels Černohs, pastāstīja koncerta organizators Andrejs Žagars.

Abi solisti muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, un pie diriģenta pults būs ekspresīvais un talantīgais itāļu diriģents Sesto Kvatrīni, kuru Latvijas publika varēja iepazīt pērn Kristīnes Opolais solokoncertu turnejā.

Koncerta pirmajā daļā mākslinieki savus klausītājus priecēs ar ārijām, duetiem un simfoniskām etīdēm, kas ietvers Pučīni agrīnos darbus. Savukārt otrajā daļā abi solisti vedīs savus klausītājus spilgtā muzikālā piedzīvojumā ar Čaikovska, Gļinkas, Bizē un fon Supē darbiem.

Opolais ir viens no pieprasītākajiem soprāniem operas pasaulē un pēdējos gados ir piedzīvojusi strauju karjeras izaugsmi. Savas spožās solistes gaitas Opolais sāka Latvijas Nacionālajā operā, kur viņas pirmo reizi sastapās ar Černohu kā ar savu skatuves partneri.

Opolais Latvijas vārdu iznes pasaulē, uzstājoties Ņujorkas Metropolitēna operā, «La Scala», Vīnes valsts operā, Londonas Karaliskajā operā un citviet. Starp nesenākajiem Opolais panākumiem ir vērts minēt nule notikušo uzstāšanos Tengelvudas festivālā, kur soliste muzicēja kopā ar Bostonas simfonisko orķestri un savu dzīvesbiedru, diriģentu Andri Nelsonu, pacilājoši un vienlaikus aizkustinoši noslēdzot koncertu ar Gustava Mālera 4.simfoniju.

Tāpat Opolais spoži mirdzēja Metropolitēna 50.gadu jubilejas galā koncertā Linkolna centrā šā gada maija sākumā un kopā ar Nelsonu Martina Kušeja operā «Nāra» uz Bavārijas valsts operas skatuves.

Tikmēr Pāvels Černohs ir izpelnījies lielu atzinību klasiskās mūzikas aprindās un tiek dēvēts par vienu no sava laika un paaudzes spožākajiem tenoriem. Pēc savas debijas Bavārijas valsts operā 2009. gadā viņš regulāri tiek aicināts uzstāties Eiropas labākajos operas namos. Savu profesionālo debiju Černohs piedzīvoja savā dzimtajā pilsētā Brno, kad piedalījās operā «Burvju flauta», kurai sekoja uzvedumi Prāgā, Rīgā, Atēnās un citās Eiropas pilsētās.

Viens no spilgtākajiem pagājušās sezonas Černoha sasniegumiem bija titulloma izrādē «Fausts» Bastīlijas operā Parīzē. Turklāt solists turpinās Parīzē, Bastīlijas operā uzstāties arī šogad – proti, oktobrī kopā ar vēl vienu izcilu latviešu soprānu Elīnu Garanču titullomā Džuzepes Verdi operā «Dons Karloss».

Koncertu rīko Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds sadarbībā ar fondu «Baltijas muzikālās sezonas». Biļetes uz Kristīnes Opolais koncertu nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās. Cena no 20 līdz 150 eiro.

Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds dibināts ar mērķi veicināt un attīstīt augstas raudzes kultūras projektus, īpaši izceļot mūzikas un mākslas nozares, piesaistot valsts, mecenātu un Eiropas fondu finansējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu