Rīgā un Liepājā 7. starptautiskais Jāzepa Vītola pianistu konkurss

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 26. oktobra līdz 3. novembrim Rīgā un Liepājā norisināsies 7. starptautiskais Jāzepa Vītola pianistu konkurss, informē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Konkurss ik gadu norisinās jau kopš 1989. gada. Tā žūrijā citu starpā darbojušās tādas klaviermūzikas prominences kā Lazars Bermans un Staņislavs Igoļinskis. Arī šī gada konkurss uz skatuves pulcēs izcilus jaunos talantus, bet pie žūrijas galdiem - pieredzējušus mākslas pasaules grandus.

«Atskatoties pagātnē, man ir liels gandarījums par mūsu konkursu žūriju darbu. Žūrijas locekļi vienmēr bijuši neatkarīgi savos spriedumos un autoritātes gan savā zemē, gan arī starptautiskā mērogā. Šogad vislielākais gandarījums par mūsu žūrijas komisijas priekšsēdētāju, Gildholas Mūzikas un drāmas skolas mācībspēku - jaunais Tallinas Mūzikas un teātra akadēmijas rektors, pianists Ivari Ilja, Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas profesors Jurģis Karnavičus un Milānas konservatorijas docētājs Pjērs Frančesko Forlenca,» sacīja JVLMA Klavieru fakultātes vadītājs Juris Kalnciems, kurš arī pats piedalīsies žūrijas darbā.

Savukārt vērtēšanas procesu vadīs britu mūziķis Ronanu O’Horu.

Pēc konkursa atlases kārtām Rīgā fināla priekšnesumi 1. un 2. novembrī noritēs Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars».

Konkursu organizē un atbalstu nodrošina JVLMA, Liepājas Simfoniskais orķestris, Borisa un Ināras Teterevu fonds, kā arī Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu