Rīgas Domā ar koncertprogrammu «Bahs, Dvoržāks, Debisī» orķestris «Rīga»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Porietis

Rīgas Domā 1. augustā plkst.19 ar koncertprogrammu «Bahs, Dvoržāks, Debisī» uzstāsies orķestris «Rīga» kopā ar dziedātāju Sonoru Vaici un ērģelnieci Diānu Jaunzemi-Portnaju informē orķestra mārketinga speciāliste Simona Ruska. Koncertā atskanēs izcilo komponistu Johana Sebastiana Baha, Antonīna Dvoržāka un Kloda Debisī skaņdarbi.

Diriģents Valdis Butāns programmā iekļāvis Baha 1793. gadā sacerēto Prelūdiju un fūgu Mi-bemol mažorā «BWV 552», ko orķestrējis amerikāņu komponists un diriģents Donalds Hansbergers. Līdzās tai atskanēs ērģeļkoncerts re minorā «BWV 596» Jaunzemes-Portnajas izpildījumā.

No Debisī daiļrades mūziķi izpildīs miniatūru «Mākoņi» no 1900.gadā pirmatskaņotā simfoniskā cikla «Trīs noktirnes» un prelūdiju «Fauna diendusa», kas tapusi 1894. gadā. Prelūdijas pārlikumu tieši orķestrim «Rīga» pirms vairākiem gadu desmitiem radījis komponists un diriģents Mendelis Bašs. Savukārt Debisī klavierprelūdija «Nogrimusī katedrāle» tiks atskaņota ērģeļu versijā.

Savukārt Vaice atskaņos Dvoržāka slaveno Nāras dziesmu «Mesičku na nebi hlubokém» no operas «Nāra» un Baha āriju «Welt und Himmel, nehmt zu Ohren» no Marka pasijas. Klausītājus allaž aizkustinājusi brīnumskaistā lēnā daļa «Largo» no Dvoržāka 9. simfonijas «No Jaunās pasaules», kas tiks spēlēta Marks Koninksa pārlikumā pūtēju orķestrim, sacīja Ruska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu