Žagars būtu gatavs atgriezties operas vadītāja amatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) vadītājs Andrejs Žagars būtu gatavs atgriezties šajā amatā, intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» atzinis Žagars.

«Negribu koķetēt un noliegt šādu iespēju. Ja vēl kādreiz rastos tādi apstākļi, es turpinātu vadīt kādu kultūras institūciju. Pie zināmiem nosacījumiem atgrieztos arī LNOB, kas noteikti būtu visinteresantāk,» paudis Žagars, atbildot uz jautājumu, vai būtu ar mieru atgriezties LNOB vadītāja krēslā, ja rastos tāda iespēja.

Vienlaikus viņš piebilst, ka viņa motivācija neesot «vienkārši ieņemt to krēslu». «Svarīgi, ko spēšu būtiski izmainīt uz labu, kādas jaunas vērtības radīt un kā pārsteigt,» skaidro Žagars.

Kā ziņots, Žagars LNOB vadīja no 1996.gada līdz 2013.gadam, kad viņu no amata atlaida toreizējā kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK). Kopš tā laika LNOB vada Zigmārs Liepiņš.

2016.gada rudenī Liepiņš un Kultūras ministrija vienojās par sadarbības turpināšanu uz vēl trim gadiem, savukārt pēc tam Liepiņš amatu grasoties pamest.

Patlaban Žagars darbojas kā režisors, uzņēmējs un ir iesaistījies politikā - viņš ir partijas «Latvijas attīstībai» valdes loceklis, 2014.gadā nesekmīgi kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās, bet šogad no «Latvijas Reģionu apvienības»/«Latvijas attīstībai» saraksta tika ievēlēts Rīgas domē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu