Liepājas Simfoniskā orķestra galvenā diriģenta statusā debitēs Gintars Rinkevičs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) 137. sezonas atklāšanas koncertā, kas 16. septembrī notiks Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars», LSO galvenā diriģenta statusā debitēs lietuviešu diriģents Gintars Rinkevičs, informē LSO pārstāve Daina Vanaga.

Koncertā skanēs viens no pasaules mūzikas šedevriem - vācu komponista Karla Orfa scēniskā kantāte «Carmina Burana», kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē «Bavārijas dziesmas».

Koncertā piedalīsies arī solisti - soprāns Ērika Elofa, tenors Andris Lapiņš un baritons Šarls Raiss. Tāpat uzstāsies Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un Liepājas Mūzikas vidusskolas zēnu koris.

Jau ziņots, ka sākot ar jauno sezonu, LSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs būs pieredzējušais lietuviešu maestro Rinkevičs. Līdzšinējais LSO galvenais diriģents Atvars Lakstīgala, ar kuru noslēgtā darba līguma termiņš ir beidzies, ar LSO turpinās sadarboties dažādos projektos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu