«Rīgas A Cappella festivāls» izziņo programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektais starptautiskais «Rīgas A Cappella festivāls» šogad norisināsies no 20. līdz 22. oktobrim un savās programmās piedāvās augstvērtīgus, starptautiski atzītu mākslinieku koncertus.

Festivāla atklāšanas koncertā piektdien, 20. oktobrī, koncertzālē «Palladium» uzstāsies viena no mūsdienu izcilākajām grupām The Swingles. Pasaules vokālās mūzikas zvaigznes ar savu neparasti plašo un unikālo skanējumu pārsteigs daudzus un būs apliecinājums cilvēka balss neierobežotajām iespējām.

Festivāla turpinājumā 21. oktobrī koncertzālē Palladium uzstāsies vokālā grupa Solala no Zviedrijas un vokālā grupa Latvian Voices.

Solala ir mainījusi priekšstatu tam kā var izklausīties vokālā grupa. Pēdējo gadu laikā viņu atraktīvie mūzikas video grupai ir piesaistījuši milzīgu auditoriju. Ar savu neparasto un lielisko sniegumu Solala kļuvusi par YouTube sensāciju un pasaulē pieprasītu koncertgrupu.

Latvian Voices ir startptautiski pazīstamākā Latvijas vokālā grupa. Enerģija, kas nāk līdzi Latvian Voices mūzikai, vienmēr uzrunā ļoti spilgti, un mūzika, ko spēj radīt meitenes ar savām balsīm, ir brīnums. Koncertās Latvian Voices izpildīs skaņdarbus no savas jaunākās programmas Sudrabs.

22. oktobrī Rīgas A Cappella festivāla noslēguma koncertā Rīgas Domā skanēs garīgā mūzika. Koncertā «Tavā valstībā» ar savu īpašo strāvojumu uzstāsies Rīgas Pareizticīgo kamerkoris Blagovest un diriģents Aleksandrs Brandavs. Koris 2017. gadā ieguvis Eiropas koru olimpiādes Grand Prix un izcīnījis Nāciju Grand Prix kategorijā sakrālā mūzika a cappella. Katrs noslēguma koncerta apmeklētājs varēs saņemt kamerkora Blagovest jaunāko albumu bez maksas. Albums ir veltīts kora Blagovest 25 gadu darbībai un īsā laikā guvis plašu starptautisku atzinību.

«Rīgas A Cappella festivālā būs iespēja piedzīvot lieliskus koncertus, gūt iedvesmu un apliecinājumu cilvēka balss neierobežotām iespējām. Daudzas jaunas tikšanās un kopā būšana, spilgtas un radošas idejas - festivāls ir vieta iedvesmai un pozitīviem impulsiem. Izcilība, talants, vienkāršība un mūzikas mīlestība – šie vārdi raksturo šī gada festivāla programmu,» – saka festivāla rīkotājs un nodibinājuma Sing Latvia pārstāvis Guntis Cimiņš.

Biļetes uz festivāla koncertiem iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs un internetā. Rīgas A Cappella festivāls iepriekšpārdošanā piedāvā arī Festivāla kartes, kas sniedz iespēju apmeklēt visus Festivāla programmas notikumus 20., 21., 22. oktobrī un tiek piedāvātas ierobežotā daudzumā.

www.rigasacappellafestivals.lv

Festivāla norisi atbalsta Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Live Rīga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu