Rīgā pulcēsies Baltijas valstu pūtēju orķestru un ansambļu vadītāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārcis Buholcs

Rīgā no 21. oktobra līdz 22. oktobrim norisināsies 9. Baltijas valstu pūtēju orķestru un ansambļu vadītāju forums, kurā norisināsies meistarklases, diskusijas, prezentācijas mūzikas instrumentu un nošu izstāde, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.

Forums dibināts 2009. gadā kā nepieciešamība aktivizēt pūtēju nozares profesionāļus - pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu specialitātes skolotājus, orķestru diriģentus, mūzikas speciālistus, komponistus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Šobrīd forums ir kļuvis starptautiski atpazīstams un tā dalībnieku vidū ir mūzikas speciālisti ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī no Polijas, Somijas, Nīderlandes, Krievijas, Baltkrievijas, Ungārijas, ASV, Norvēģijas, Lielbritānijas, Itālijas.

Latvijas un Igaunijas mūzikas instrumentu veikalu izstāde abas pasākuma dienas būs aplūkojama Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA).

Pasākuma atklāšanas koncerts atskanēs 21. oktobrī plkst.10. Tajā piedalīsies Nacionālo Bruņoto spēku orķestris diriģenta Gunta Kumačeva vadībā. Plkst.15.40 norisināsies ansambļu koncerts JVLMA Lielajā zālē, savukārt pirmās dienas izskaņā plkst.19 Lielajā ģildē koncertu sniegs Birmingemas pūtēju orķestris.

Latviešu mūzikas koncertu JVLMA Lielajā zālē foruma apmeklētāji varēs baudīt plkst.12.40, bet plkst.15.30 izskanēs koncertprogramma «Solo ar orķestri», kurā piedalīsies Inga Meijere (saksofons), Sigurds Lallo (basklarnete), Eduards Lipāns (tuba), Alise Kante (vokāls).

Ieeja koncertos JVLMA bez maksas, bet uz Birmingemes pūtēju orķestra koncertu Lielajā Ģildē biļetes iespējams iegādāties SIA «Biļešu paradīze» kasēs.

Lai gan foruma mērķauditorija ir orķestru diriģenti un mūzikas skolotāji, ikvienam ir iespēja apmeklēt arī meistarklases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu