Rudens kamermūzikas festivālā Brāmsa un Plakida mūzika

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mazajā ģildē 18. oktobrī plkst.19 notiks Rudens kamermūzikas festivāla koncerts «Brāmss iedvesmo Plakidi», kurā tiks atskaņots Pētera Plakida skaņdarbs «Veltījums Brāmsam», informē AS «Latvijas koncerti» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Koncerta programmā kā veltījums Plakidim iekļauti Imanta Zemzara, Gundegas Šmites, Līgas Celmas-Kursietes un Edgara Raginska jaundarbi. Pasākumā piedalīsies dziedātāja Ieva Parša, čelliste Guna Šnē, klarnetists Egīls Šēfers un pianiste Agnese Egliņa.

Atminoties Plakidi, koncertā tiks atskaņots viņa skaņdarbs «Veltījumu Brāmsam», kā arī citas, retāk dzirdētas komponista vokālās kamermūzikas kompozīcijas.

Pirms koncerta sarunās par Plakida personību un mūziku plkst.18 piedalīsies komponists un mūzikas žurnālists Edgars Raginskis.

Kā ziņots, līdz 20. oktobrim norisinās Rudens kamermūzikas festivāls, piedāvājot klausītājiem liriskas noskaņas un ugunīgus ritmus, kā arī Vīnes klasiķu repertuāru. Festivālā viesosies latviešu mūziķes Baiba un Lauma Skrides, kā arī vijolniece Vineta Sareika, Londonā dzīvojošā latviešu pianiste Diāna Ketlere, itāļu vijolniece Lorenca Borrani, «Sinfonietta Rīga» un citi mūziķi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu