Latvijas flautistēm panākumi Vācijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu kameransamblis «Trio Metamorfoze» ieguvis trešo vietu Starptautiskajā Frīdriha Kūlava flautistu konkursā, kas norisinājās komponista dzimtajā pilsētā Ulcenā, Vācijā, informē kameransambļa dalībniece Liene Dobičina.

Līdzās Dobičinai, kameransamblī muzicē Zane Jurēvica un pianiste Zane Rubesa. Konkursu kopš 1970. gada organizē Ulcenas Mākslas biedrība sadarbībā ar Ulcenas pilsētas domi, pulcējot vairāk nekā 100 flautistus no vairāk nekā 30 pasaules valstīm

Dobniča norādīja, ka notikušais konkurss ir viens no retajiem, kurā flautisti var piedalīties arī duetā, trio vai kvartetā. Konkurss tika rīkots trīs kategorijām - flauta solo, divas flautas ar klavierēm un flautu trio/kvarteti, kurās sacentās trīs kārtās. Tā kā konkurss nosaukts romantisma laikmeta komponista Kūlava vārdā, kurš sarakstījis vairāk nekā 300 skaņdarbus flautai, visās kategorijas vismaz divās kārtās līdzās baroka un mūsdienu opusiem tika izpildītas viņa kompozīcijas.

Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēja mūziķi, pianisti un flautisti, tai skaitā, Bavārijas Radio simfoniskā orķestra pirmā flauta Filips Baklijs, Parīzes konservatorijas profesors un Francijas nacionālā orķestra mūziķis Mišels Moragess, somu flautists un Sibēliusa akadēmijas profesors Mikaels Helasvū, Londonas Karaliskā filharmonijas orķestra ilggadējā pirmā flauta, Karaliskās Mūzikas koledžas profesore Sjūzena Milana, žūrijas priekšsēdētāja, pianiste Kordula Hake un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu