Festivālā «Riga Symphony» piedalīsies bērni un jaunieši no 28 valstīm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgā no 7. decembra līdz 12. decembrim norisināsies starptautiskais vokālās mākslas festivāls «Riga Symphony 2017», kurā piedalīsies bērni un jaunieši no 28 valstīm, informē festivāla pārstāve Una Griškeviča.

Festivāls 7. decembrī tiks atklāts ar labdarības koncertu Rīgas Sv. Pētera baznīcā, un tajā piedalīsies vairāk nekā 150 festivāla dalībnieki - 18 uzvedumos tiks atainotas Ziemassvētku tradīcijas no visas pasaules.

Festivāla otrajā un trešajā dienā dalībnieki sacentīsies par labākā dziedātāja titulu populārās, akadēmiskās, džeza, folkloras, latviešu komponistu un oriģinālās jeb pašsacerētās mūzikas nominācijās.

Līdzās konkursam, festivāla dalībniekiem tiks nodrošināta iespēja piedalīties meistarklasēs, kurās tiks apspriestas dažādas tēmās, sākot ar vokālās mūzikas tehnikas izmantošanu līdz producentu darbībai, skatuves uzstāšanās mākslai un sevis prezentēšanai sabiedrībā.

Savukārt 10. decembrī Lielajā ģildē izskanēs festivāla Galā koncerts, kurā seši «Grand Prix» kandidāti sacentīsies par galveno balvu - 1000 eiro.

Festivāla dalībnieki 11. decembrī viesosies Rīgas domē.

Griškeviča sacīja, ka, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu festivāliem, šogad paplašinājies pārstāvēto valstu skaits, pulcējot viesus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Krievijas, Kazahstānas, Armēnijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Maķedonijas, Bulgārijas, Serbijas, Maltas, Izraēlas, Beļģijas, Dānijas, Turcijas, ASV un Nigērijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu