Latvijas dievnamos un koncertzālēs Ieva Kerēvica un Sergejs Jēgers

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 13. līdz 6. janvārim ikviens tiek aicināts uz dziedātājas Ievas Kerēvicas un latviešu kontrtenora Sergeja Jēgera Ziemassvētku sajūtu koncertu programmu «Debess dārzos», kur viņu balsu duets priecēs Latvijas klausītājus. Šis ir otrais gads, kad šis sirsnīgais duets ienesīs prieku un gaišumu klausītāju sirdīs, koncerti notiks 15 dažādos Latvijas dievnamos un koncertzālēs.

«Esam lepni, ka mums ir izdevies savest kopā divas tik spilgtas zvaigznes Latvijas mūzikas debesīs, ļaujot mūsu klausītājiem izbaudīt viņu unikālo duetu un balsu saderību. Pagājušā gadā mēs saņēmām tik daudz pozitīvu atsauksmju, ka nolēmām šogad turpināt šo sadarbību. Turklāt jāuzteic mākslinieku lielās darba spējas un atbildības sajūta, jo gatavošanos šī gada Ziemassvētku koncertiem viņi uzsāka jau gada sākumā, izvērtējot iepriekšējā gada sniegumu, meklējot jaunus skaņdarbus, slīpējot tos līdz izcilībai,» uzsver koncertprogrammas producents Niks Volmārs.

Šī gada koncerta programmā akadēmiskās mūzikas smalkās līnijas savīsies ar džeza temperamentu. Koncertos skanēs komponista Madara Kalniņa kompozīcijas. Dziedātāja Ieva Kerēvica par koncertprogrammu «Debess dārzos» saka: «Koncertā būs dziesmas un skaņdarbi, caur kuriem klausītāji varēs izbaudīt mieru un reizē prieku. Koncerti būs arī kā meditatīva apstāšanās mūsdienu straujajā dzīves ritmā, it sevišķi laikā, kad mēs atzīmējam gada ģimeniskākos svētkus.»

Šogad koncertprogrammā «Debess dārzos» klausītājiem būs iespēja iepazīt izcilā Latvijas kontrtenora Sergeja Jēgera pārstāvēto mūzikas žanru – senās mūzikas šedevrus, kas tiks interpretēti elektroniskā un mūsdienīgākā skanējumā. Vienā no savām publikācijām žurnāliste Inese Lūsiņa uzsvērusi dziedātāja balss unikalitāti un skanējumu: «Dzidrais, tembrāli krāšņais un siltais Sergeja Jēgera kontrtenors aizskan tālu pāri Gaujas senlejai.» Ievas un Sergeja dziedājuma muzikālo noformējumu veidos komponists un pianists Madars Kalniņš, pianists Artūrs Palkevičs, kontrabass Norberts Skraucis.

Sergejs Jēgers, kuram ir nenovērtējama pieredze, koncertējot dažādās pasaules labākajās koncertzālēs, šajos Ziemassvētkos vēlas būt kopā ar Latvijas klausītājiem. Sergejs Jēgers novēl: «Mana un Ievas satikšanās mūzikā ir kā Dieva dāvana. Lai Ziemassvētki, kurus sākam gaidīt jau no pirmās Jaunā gada dienas, ir mīlestības pārpildīti! Mācīsimies piedot, būt iecietīgi un laipni pret citiem cilvēkiem. Lai katrs mēs savos Debess dārzos spētu ieraudzīt brīnumu!»

Biļetes uz koncertiem «Debess Dārzos» iespējams iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs un internetā visā Latvijā, biļešu cenas no 10 līdz 20 EUR. Tuvojoties koncertiem, biļešu cenas var mainīties – paaugstināties.

Koncerptrogramma «Debess Dārzos» sāksies Rīgā, 13. decembrī Sv. Jāņa baznīcā, tad dosies uz Saldu, Smilteni, Cēsīm, Valmieru, Cesvaini, Kuldīgu, Alūksni, Ikšķili, Baltezeru, Liepāju un Rēzekni. Rīgā koncerti notiks vairākos dievnamos: Sv. Jāņa baznīcā, Rīgas Sv. Mārtiņa ev. luteriskajā baznīcā, Rīgas Lutera draudzē Torņakalnā, Vecajā sv. Ģertrūdes baznīcā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu