Rīgā viduslaiku mūzikas ansamblis «Sollazzo Ensamble»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mazajā ģildē 6. novembrī plkst.19 uzstāsies viduslaiku mūzikas ansamblis «Sollazzo Ensamble» no Šveices, informē Rīgas Senās Mūzikas centra pārstāve Laura Šarova.

Ansamblis dibināts 2014. gadā Bāzelē. Laika gaitā mūziķi guvuši uzvaru tādos konkursos kā «Vier Jahreszeiten», «York Early Music International Young Artists Competition» un «Cambridge Early Music Competition».

Šomēnes ansamblis laida klajā savu jaunāko albumu «Parle qui veut. Moralizing Songs of the Middle Ages». Koncertprogrammā «Firenze & Brugge: divi viduslaiku mūzikas centri» mākslinieki atskaņos 14. un 15. gadsimta mūziku.

«Ar viduslaiku vijoles, arfas un sievietes balss skaņām tiks atklāti divi būtiski kultūras centri - Florence ap 1350. gadu, kur uzplauka pavisam jauns itāļu mākslas un mūzikas stils «Ars Nova», kā arī Briges pilsēta ap 1450. gadu» par koncertu pauda Šarova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu