Nedēļas nogalē klasiskās mūzikas koncerts tumsā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

4. novembrī Lielajā ģildē notiks unikāls multimediju šovs – koncerts «Klasika tumsā», kas apvienos klasisko mūziku un kosmosu vienotā veselumā. Izrādi veidojusi vijolniece, vairāku starptautisku konkursu uzvarētāja, mākslinieciskā vadītāja Jevgēņija Zima sadarbībā ar orķestri «Pēterburgas virtuozi».

Pirmo reizi izrāde «Klasika tumsā» nospēlēta 2016. gadā Sanktpēterburgas planetārija laukumā. Sekojot Jevgēņijas Zimas oriģinālajai idejai, muzikālais šovs ieguvis jaunu formātu, apvienojot simfoniskās mūzikas klasisko izpildījumu un mūsdienīgu trīs dimensiju grafiku. Orķestra «Sanktpēterburgas virtuozi» dalībnieki pilnīgā tumsā spēlē sarežģītas simfonijas un operu fragmentus.

«Klasika tumsā» ir kā saikne starp cilvēku un kosmosu – ar savu izpildījumu un pārsteidzošo skanējumu ir aizkustinājusi tūkstošiem Pēterburgas iedzīvotāju sirdis, kas vēlējušies baudīt šo priekšnesumu atkārtoti. Jevgēņija Zima par savu ideju: «Es vēlos katram klausītājam un skatītājam palīdzēt atrast dziļi apslēptās personīgās emocijas, dot viņam iespēju izdzirdēt personīgo visumu, satikties ar zvaigznēm.»

4. novembrī līdz ar orķestri «Pēterburgas virtuozi» Latvijas publiku priecēs solisti no Mihailovska teātra. Viņu priekšnesumos klausītāji dzirdēs Bahu, Vivaldi, Verdi, Ravēli, Belini, Pjacollu, kas tiks atskaņoti tumsā visuma izplatījumā, kur mīt spīd tikai zvaigznes. Koncertā piedalīsies soliste Marija Litke (soprāns, Mihailovska teātris), Romāns Arndts (tenors, Mihailovska teātris), starptautisko konkursu laureāts Aleksejs Strepko (saksofons), Jevgēņijs Krasiļņikovs (Indijas sarods), Arturs Bočkivskijs (ģitāra).

Biļetes uz izrādi «Klasika tumsā» iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuserviss.lv. Izrādi «Klasika tumsā» Rīgā organizē aģentūra «Welldone».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu