Bočelli Rīgā izpildīs Verdi, Pučīni un citu operas dižgaru ārijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Arēnā Rīga» otrdienas, 7. novembra koncertā Itālijas tenors Andrea Bočelli izpildīs Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni un citu operas dižgaru ārijas, kā arī kompozīcijas no vairākiem saviem albumiem, informē koncerta rīkotāju pārstāve Danute Vareikaite. Kā īpašās viešņas koncertā uzstāsies dziedātājas Marija Aleida (soprāns) un Ilārija Della Bidia, kā arī viesmūziķi - ģitāristu duets CARisMA. Koncertā piedalīsies Kauņas Valsts koris un Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris itāļu diriģenta Marčello Rotas vadībā. Atsevišķus koncerta priekšnesumus rotās Latvijas dejotāju Jeļizavetas Manijas un Riharda Eglīša uzstāšanās.

Kubas soprāns Marija Aleida ir Filadelfijas vokālo mākslu akadēmijas rezidente un tur dziedājusi tādas lomas kā Nanete Verdi operā «Falstafs», Fiakermilli Riharda Štrausa operā «Arabella», Mizete operā «Bohēma» un Olimpija Ofenbaha «Hofmaņa stāstos». 2016. gada februārī dziedātāja kā vadošais soprāns piedalījās koncertos kopā ar Pezāro Rosīni simfonisko orķestri – Teatro della Fortuna Fano pilsētā un Teatro Peroglesi Jezi.

Ilārija Della Bidia ir Toskānas provincē dzimusi dziedātāja. Savas akadēmiski klasiskās studijas viņa attīsta pop-modernā stila virzienā, dziedot uz Itālijas un pasaules nozīmīgākajām skatuvēm. Kopš 2011. gada viņa kā viesmāksliniece uzstājas kopā ar maestro Andrea Bočelli viņa koncertos un turnejās.

CARisMA ir divu neparastu klasisko ģitāristu Magdalēnas Kaltčevas un Karlo Korjeri duets. Savienojot veco un jauno, integrējot mūsdienu un klasiskās mūzikas pasaules elementus, viņi radījuši pilnībā inovatīvu skanējumu un kļuvuši par ko vairāk nekā vienkārši klasisku ģitārduetu. Ietekmējoties no Debisī, Einaudi un Hansa Cimmera un tikpat lielā mērā no tādiem elektroniskās mūzikas meistariem kā Daft Punk, duets revolucionāri mainījis klasiskās ģitāras skanējumu.

CARisMA
CARisMA Foto: Publicitātes

Marčello Rota pierādījis sevi kā viens no aizraujošākajiem savas paaudzes Itālijas diriģentiem, savukārt Jeļizaveta Manija un Rihards Eglītis ir titulēti Latvijas dejotāji. Uzstājoties pāros ar citiem partneriem, viņi ir sasnieguši profesionālās virsotnes un saņēmuši starptautisku atzinību. Šobrīd, noslēguši savu profesionālo karjeru, viņi vienojušies jaunā kvalitātē, lai atklātu sevi pedagoģijā.

Marčello Rota
Marčello Rota Foto: Publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu