«LeNeSOns» bērnus aicina Grīga pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lielajā ģildē, 11. novembrī, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina mazos un lielos klausītājus kopā ar LeNeSOnu doties uz gleznainajiem fjordiem, ziemeļu ūdeņu dzīlēm un klinšainām augstienēm, kurp aizvedīs Edvarda Grīga mūzika un dzīvās ilustrācijas koncertā «LeNeSOns un Grīga «Pērs Gints»».

Šoreiz uzmanības centrā – Pērs Gints un viņa satikšanās ar baiso Kalnu karali, Anitras draiskā deja un Solveigas mūžīgā ilgošanās. Vēl arī kopīgi mācīsimies norvēģu dejas, dosimies troļļu gājienā, rudens miglājos apdziedāsim pavasari un piedalīsimies zemnieku līksmošanā. Laipni aicināti Norvēģijā!

Šajā koncertā LNSO priekšā pirmoreiz stāsies jaunais diriģents Artūrs Gailis.

Līdztekus ēnu teātrim koncertā pirmo reizi tiks zīmētas dzīvās ilustrācijas. Koncerta māksliniece – Baltvilka balvas 2016 ieguvēja Vivianna Maria Staņislavska. Koncerta dramaturgs un režisors Andris Kalnozols šoreiz pats būs arī aktiera ampluā kopā ar pastāvīgo lenesonistu Alekseju Geiko.

Koncertcikla turpmākajos pasākumos: satikšanās ar rotaļlietām no Kloda Debisī «Bērnu stūrīša» 17. februārī Rīgā un bērnības izpriecas Sergeja Prokofjeva «Vasaras dienas» pavadījumā 21. aprīlī Rīgā, 22. aprīlī koncertzālē «Cēsis».

Koncerts notiks 11. novembrī plkst. 11.00 krievu valodā un plkst. 14.00 latviešu valodā Lielajā ģildē, Rīgā.

Bērniem līdz piecu gadu vecumam, kas neaizņem atsevišķu sēdvietu, jāiegādājas īpaša biļete par 1,50 €.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu