Operā uzstāsies Krievijas tautas māksliniece Hibla Gerzmava

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

2. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā uzstāsies Krievijas tautas māksliniece Hibla Gerzmava – viena no pieprasītākajām Krievijas dziedātājām uz pasaules operas skatuves. Koncertā Latvijas simfoniskā orķestra pavadījumā un Itālijas diriģenta Fabio Mastrandželo vadībā izskanēs slavenas ārijas un ainas no Verdi, Doniceti un Pučīni operām.

Hibla Gerzmava ir Staņislavska un Ņemiroviča – Dančenko teātra vadošā soliste un viena no labākajām belkanto repertuāra izpildītājām. Viņa ir viena no retajām Krievijas dziedātājām, kuru patiesi var dēvēt par operas dīvu. Hibla ir unikāla parādība uz Krievijas operas skatuves. Koša un tieša, emocionāla un kaisles pilna – viņa ir galveno sieviešu lomu izpildītāja slavenos opernamos un arī lieliska aktrise.

Hiblai ir unikāla balss, kāda sastopama reizi simts gados, fenomenāls artistisks temperaments un izsmalcināta muzikālā kultūra. Viņas vārds afišā garantē pilnībā izpārdotu skatītāju zāli jebkurā pasaules valstī. Jau radošās darbības sākumā viņa sev solījusi uzstāties tikai pirmklasīgos teātros un tikai galvenajās lomās un šo solījumu joprojām pilda. Viņai aplaudē Londonas Koventgārdena operā, Metropolitēna operā Ņujorkā, Vīnes Valsts operā, Milānas La Scalā. Viņu dievina pielūdzēji visā pasaulē, viņa mirdz sarežģītākajās operu partijās un rotājas nozīmīgāko apbalvojumu spozmē – to vidū vēsturē vienīgā Starptautiskā P.Čaikovska konkursa Grand prix godalga.

Hibla Gerzmava saņēmusi daudz balvu – viņa ir Maskavas operas festivāla laureāte nominācijā «Labākā dziedātāja» (2000), kā arī saņēmusi «Zelta Orfeja» balvu nominācijā «Gada labākā dziedātāja» (2001). Viņai piešķirta Krievijas operas prēmija Casta diva, un divas reizes arī nacionālā prēmija «Zelta maska» par lomām sarežģītajā Doniceti operā «Lucia di Lammermoor» un Kerubīni «Mēdejā».

2011.gada maijā Gerzmava uz dzimtā teātra skatuves izpildīja visu četru Ž.Ofenbaha operas «Hofmaņa stāsti» varoņu partijas, kļūstot par vienu no retajām pasaules dziedātājām, kam izdevies veiksmīgi iemiesot dzīvē komponista sarežģīto nodomu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu