Arturam Maskatam - 60

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

VSIA «Latvijas Koncerti» sveiks komponistu Arturu Maskatu 60. jubilejā ar divdaļīgu koncertu Lielajā ģildē 20. decembrī pl. 19. Jubilejas vakarā būs iespēja dzirdēt mūziku, kas Maskata radošajā ceļā atstājusi spilgtus un zīmīgus nospiedumus. Koncertā piedalīsies Ksenija Sidorova (akordeons); Guna Šnē (čells); Kristīne Gailīte (soprāns); Ivo Krūskops (sitaminstrumenti); klavieru kvartets RIX; Latvijas Radio koris; «Sinfonietta Rīga». Diriģenti Sigvards Kļava un Normunds Šnē.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā skanēs pēdējos gados Latvijā retāk dzirdētais, bet pasaulē daudzkārt atskaņotais «Concerto grosso», kas jau iegūlis trīs atšķirīgu baletuzvedumu pamatā Latvijā, Japānā un Dienvidāfrikas republikā. «Concerto grosso» atskaņos «Sinfonietta Rīga» Normunda Šnē vadībā. Skanēs arī Maskata «Pusnakts Rīgā» par Vudija Alena slaveno komēdiju «Pusnakts Parīzē», tās notikumus iztēlē pārceļot uz tā dēvēto mazo Parīzi – 30. gadu Rīgu. Šis darbs Rīgā izskanēs pirmoreiz versijā akordeonam, čellam, vibrofonam un stīgu orķestrim.

Savukārt koncerta otrā daļa būs atvēlēta vokālinstrumentālajai mūzikai – skanēs smeldzīgi teiksmainās dziesmas no «Venēcijas rindām» ar Umberto Sabas un Konstantīna Kavafisa vārdiem. Tās atskaņos Kristīne Gailīte un klavieru kvartets «Rix». Mūziku no dažādiem koncertuzvedumiem ar Ojāra Vācieša un Imanta Ziedoņa dzeju vienotā svītā vīs Artura Maskata domubiedrs «jau no jaunības laikiem» – Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu