Latvijas Universitātē Imanta Kalniņa dziesmu koncerts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā 27. janvārī plkst.17 notiks komponista Imanta Kalniņa dziesmu koncerts «Dziesma, ar ko tu sācies?», informēja LU absolventu kora «Jubilate» kormeistars Guntars Felsbergs.

Koncertā uzstāsies koris «Jubilate», solisti Uģis Roze un Katrīna Paula Felsberga, kā arī bērnu koris «Omnes». Tāpat muzikālu priekšnesumu sniegs ģitārists Aivars Gudrais, basģitārists Arnis Roze, taustiņinstrumentālists Armands Leja, perkusionists Sebastians Macats un flautiste Justīne Alise Rozentāle. Pasākumu vadīs Liene Jakovļeva.

Koncertā būs dzirdami Kalniņa komponēti skaņdarbi no teātra uzvedumiem un kinofilmām, opusi, kā arī fragmenti no oratorijas «Dzejnieks un nāra». Bērnu koris «Omnes» pasākumā atskaņos dziesmas no multiplikācijas filmām «Kabata», «Zaķīšu pirtiņa» un «Laimes lācis».

«Komponista mūzika ir ne tikai brīnumskaistas melodijas - tā vienlaikus ir arī ļoti svarīga Latvijas kultūras vēstures sastāvdaļa. Vairākas paaudzes auklējušas savu mūzikas mīlestību un patriotisko izjūtu, klausoties Kalniņa kompozīcijas,» komponista devumu kultūrai aprakstīja Felsbergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu