Koncertzālē «Cēsis» uzstāsies ansamblis «Trio Palladio»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anrijs Požarskis

13. janvārī koncertzālē «Cēsis» ar koncertu «Francijas impresijas» uzstāsies koncertzāles rezidences ansamblis «Trio Palladio» un tiks atklāta gleznotāja Alekseja Naumova izstāde «Pasaules pilsētas», informē koncertzāles «Cēsis» pārstāve Egija Saļņikova.

Šis ir pirmais gads, kad koncertzālei «Cēsis» ir savs rezidences ansamblis. Uz gadu noslēgts līgums ar «Trio Palladio», kurā muzicē trīs latviešu mūziķi, Lielās mūzikas balvas laureāti - vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane un pianists Reinis Zariņš. Sadarbības laikā koncertzāle piedāvās saviem klausītājiem baudīt vairākas jaunas, īpaši koncertzālei veidotas programmas, kā arī pārstāvēs trio ārpus Latvijas robežām.

«Mēs esam patiesi gandarīti, ka pēc triju gadu darbības, koncertzāle ar savu vārdu var Latvijā un Eiropā prezentēt šo augsti profesionālo mūziķu ansambli, «Trio Palladio», kuru raksturo spilgtus solistus, spēcīgas personības, un es gribētu teikt, ka šie mūziķi, atspoguļo šī laika Latvijas kultūras un mūzikas dzīves augstos standartus visplašākajā nozīmē. Mūsu koncertzāle būs trio koncertu platforma, vieta, kurā klausītāji šogad varēs iepazīt jaunās, trio veidotās programmas. Vēl lielāks prieks, ka bez koncertiem Cēsu koncertzālē, «Trio Palladio» rudenī uzaicināti sniegt koncertu slavenajā Vigmora zālē Londonā,» prieku par rezidences ansambli pauž koncertzāles «Cēsis» mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

Gada pirmajā koncertā, 13. janvārī, «Trio Palladio» koncertprogrammā izpildīs gan franču komponistu Morisa Ravela un Ernesta Šošona darbus, gan pašmāju mākslinieka Kristapa Pētersona skaņdarbu «Nakts».

Pirms koncerta, plkst.17 koncerta noskaņu uzburs «Insignia» mākslas galerijas jaunās izstādes «Pasaules pilsētas» atklāšana. Gleznotāja Alekseja Naumova darbi koncertzālē būs apskatāmi līdz 4. martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu