Koris «Latvija» sezonu atklās ar koncertiem Honkongā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Valsts akadēmiskais koris «Latvija» no 18. janvāra līdz 21. janvārim Honkongā piedalīsies Riharda Vāgnera operas «Dievu mijkrēslis» koncertuzvedumos, informē kora pārstāve Inga Zālīte.

Janvārī Honkongas filharmoniķi ar savu māksliniecisko vadītāju Jāpu van Zvedenu noslēdz četru gadu garumā īstenoto Vāgnera operu tetraloģiju «Nībelungu gredzens», kas Honkongā izskan pirmo reizi. Cikla pēdējā opera «Dievu mijkrēslis» ir vienīgā, kurā iekļauts arī koris.

Pēc kora «Latvija» sadarbības ar nīderlandiešu diriģentu Zvedenu operas «Parsifāls» koncertuzvedumā 2010. gadā Amsterdamas «Concertgebouw» zālē, koris viņa vadībā vēlreiz aicināts piedalīties Vāgnera operas atskaņojumā.

Tāpat šajās dienās Honkongā pulcēsies vieni no izcilākajiem Vāgnera mūzikas dziedātājiem, kuri ik gadu uzstājas komponistam veltītajā festivālā Baireitā un slavenākajos pasaules opernamos.

Pēc atgriešanās Latvijā koris, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, gatavos jaunu programmu, kura janvāra beigās izskanēs Tallinā un Pērnavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu