Garanča un «Vīnes filharmoniķi» satiksies uz Dzintaru koncertzāles skatuves

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ir sākta biļešu tirdzniecība uz Latvijas valsts simtgades koncertcikla «Dzimuši Latvijā» koncertu «Vīnes filharmoniķi un Elīna Garanča», kas skanēs «Rīgas festivāla» noslēgumā 20. jūnijā Dzintaru koncertzālē. Klausītājus gaida tikšanās ar vienu no spožākajām zvaigznēm pasaules opermūzikā - mecosoprānu Elīnu Garanču un Eiropas klasiskās mūzikas simbolu - leģendāro orķestri «Vīnes filharmoniķi», kas spēlēs harizmātiskā venecuēliešu diriģenta Rafaela Pajari vadībā, informē Rinta Bružēvica, «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste.

Elīnas Garančas balsij piemīt siltums un spēks, bet viņas personība savaldzina ar karalisko stāju un pievilcību. Mākslinieci mīl gan kritiķi - slavējot par nozīmīgu mecosoprāna lomu, ikonisku interpretējumu un izciliem ieskaņojumiem, gan publika - ar sajūsmas pilnām ovācijām sveicot prestižos opernamos, slavenās koncertzālēs un festivālos visā pasaulē.

«Rīgas festivāla» noslēdzošajā programmā skanēs viens no izcilākajiem aizvadītā gadsimta opusiem - ungāru meistara Bēlas Bartoka spoži virtuozais Koncerts orķestrim, Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena dramatiskiem tēliem caurvītā Trešā uvertīra «Leonora», kā arī «Vīnes filharmoniķu» kādreizējā diriģenta - dižā austriešu simfoniķa Gustava Mālera velīnā romantisma estētikā sakņotās brīnumskaistās dziesmas.

Koncertcikls «Dzimuši Latvijā» ir Latvijas valsts simtgades notikums, kuru atbalsta Kultūras ministrija. Koncertcikla ietvaros Latvijas klausītājiem tiek piedāvāta iespēja pieredzēt gan Latvijas jauno talantu, gan jau starptautiski atzītu un pasaulē pieprasītu mūzikas zvaigžņu uzstāšanos Latvijas simtgadē Latvijas koncertzālēs.

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu