Izdots Liepājas Simfoniskā orķestra CD dubultalbums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: J.Škapars

14. februārī, Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā notika Liepājas Simfoniskā orķestra dubultalbuma (2CD) «Liepāja Concerti Vol. 1» prezentācija. Pasākumā piedalījās vairums kompaktdiskā iekļauto skaņdarbu komponisti, solisti, kā arī pati Kultūras ministre Dace Melnbārde. Aplūko foto no prezentācijas!

Kompaktdiskos iekļauti:

Rihards Dubra - Trešais Liepājas koncerts klavierēm un orķestrim (pirmatskaņojums 2012. gada 18. martā Liepājas teātrī. Endijs Renemanis, LSO, diriģents Atvars Lakstīgala)

Vilnis Šmīdbergs - Astotais Liepājas koncerts vijolei un orķestrim (pirmatskaņojums 2014. gada 12. septembrī Liepājas Latviešu biedrības namā. Ilze Zariņa, LSO, diriģents Atvars Lakstīgala)

Ēriks Ešenvalds - Ceturtais Liepājas koncerts klarnetei un orķestrim «Arktikas nakts vīzijas» (pirmatskaņojums 2012. gada 19. oktobrī Liepājas Latviešu biedrības namā. Ints Dālderis, LSO, diriģents Atvars Lakstīgala)

Juris Karlsons - Devītais Liepājas koncerts Gliese 581 (pirmatskaņojums 2016. gada 20. maijā koncertzālē «Lielais dzintars», LSO, diriģents Atvars Lakstīgala)

Kārlis Lācis - Desmitais Liepājas koncerts «42.195» flautai, obojai un orķestrim (pirmatskaņojums 2014. gada 30. augustā Liepājas koncertdārzā «Pūt, vējiņi». Miks Vilsons (flauta), Pēteris Endzelis (oboja), LSO, diriģents Atvars Lakstīgala)

Kultūras ministre savā uzrunā minēja, ka ir svarīgi, ka mūzika, kas tiek pirmatskaņota, tiek arī kvalitatīvi ierakstīta. Viņa atzina, ka pati klātienē ir piedzīvojusi tikai vienu no šiem darbiem, tāpēc priecāsies tos uzmanīgi noklausīties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu