Nelsons stājas mākslinieciskā vadītāja amatā Leipcigas «Gewandhaus» orķestrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Diriģents Andris Nelsons 22. februārī plkst.22 Leipcigas «Gewandhaus» koncertzālē aizvadīs savu pirmo inaugurācijas koncertu tā orķestra mākslinieciskā vadītāja amatā, informē diriģenta pārstāve Dagne Dāboliņa.

Koncerts ir daļa no četras nedēļas gara festivāla, kas veltīts tieši diriģenta inaugurācijai «Gewandhaus» orķestra 21.mākslinieciskā vadītāja amatā. Līdzās klasiskajam orķestra repertuāram, koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos Štefana Šleiermahera opuss «Relief für Orchester». Tāpat Albana Berga «Koncertā vijolei un orķestrim» soliste būs latviešu vijolniece Baiba Skride.

Vēl orķestra koncerti par godu Nelsona Inaugurācijai izskanēs līdz 11. martam, kad tiks atzīmēta orķestra 275 jubilejas koncerts. Pēcāk Nelsons diriģēs lielkoncertu festivālā «Bostonas nedēļa», kas norisināsies no 21. jūnija līdz 22. jūnijam. Pēc vēl četriem koncertiem jūnijā, Nelsons kopā ar orķestri dosies Eiropas turnejā. Rīgā mākslinieku uzstāšanās plānotas 13.oktobrī un 14.oktobrī, bet Liepājā - 16. oktobrī.

Kā ziņots, Nelsona un Leipcigas orķestra «Gewandhaus» koncertus par 124 500 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa rīkos uzņēmums SIA «Tempus Libero» un biedrība «La bouna Musica», informēja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Divus koncertus Rīgā ar Kristīnes Opolais dalību un Hakana Hardenbergera dalību par 82 998 eiro rīkos «Tempus Libero», savukārt koncertu Liepājā par 41 500 eiro rīkos biedrība «La bouna Musica».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu