Otrajās Lieldienās aicina uz klavesīnistes Ainas Kalnciemas solokoncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Otrajās Lieldienās jeb pirmdien, 2. aprīlī plkst. 16 izcilā un pieredzes bagātā klavesīna soliste Aina Kalnciema turpinās Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» jauno kamerzāles koncertu sēriju «Personīgi». Prasmīgā klavesīniste koncertā pārlūkos dažādu gadsimtu autoru opusus klavesīnam. Sākot no Domeniko Skarlatti baroka laika sonātēm, Dmitrija Bortņanska un Jozefa Nikolā Rojē darbiem, beidzot ar mūsdienu latviešu autoru kompozīcijām - Jura Karlsona «Sāpju cerību noktirni» un Pētera Vaska «Cantata» – programmas gaitā mūziķe apskatīs klavesīnam rakstītos darbus piecu gadsimtu garumā.

Laikraksts Diena par mākslinieci savulaik rakstījis: «Sievišķīga. Aristokrātiska. Smalkjūtīga. Aina Kalnciema. Klavesīniste.»

Par mūža izvēli – klavesīnu – viņa pati saka: «Tā ir mana misija.» Pirmais bērnības sapnis – kļūt balerīnai. Otrais sapnis – piepildītais – klavierspēle. Māksliniece ar izcilību absolvējusi Sanktpēterburgas konservatoriju, paralēli klavierspēlei apgūstot trešo radošo sapni – ērģeļspēli. Tomēr viņas liktenis izrādījies ceturtais sapnis – klavesīns.

Aina Kalnciema
Aina Kalnciema Foto: Publicitātes

Aina Kalnciema dzimusi Tukumā, studējusi Vācijā, Šveicē, Francijā, Holandē un Norvēģijā. Māksliniece regulāri koncertē kā klavesīna soliste un ar vieskoncertiem apceļojusi agrāko Padomju Savienību, ASV, Kanādu, Austrāliju un Eiropas valstis. Viņa muzicējusi kopā ar slaveniem orķestriem, diriģentiem un solistiem, un pašlaik vada klavesīna klasi Latvijas Mūzikas akadēmijā, apvienojot pedagoģes darbu ar Baha Mūzikas fonda prezidentes un Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla direktores pienākumiem. 2008. gadā Aina Kalnciema apbalvota ar Latvijas Triju Zvaigžņu ordeni (virsnieka pakāpe).

Kamerzāles koncertu sērija «Personīgi» izveidota ar nodomu attīstīt un dot nozīmīgu vietu mazo formātu koncertu baudīšanai tiešākā un personīgākā veidā. Muzikālā vēstījuma nepastarpinātai saņemšanai, sērijas koncertos tiks radīta tuvāka, brīvāka un atvērtāka atmosfēra, kā arī veicinātas mākslinieku un klausītāju sarunas. Līdz vasaras sākumam sērija piedāvās pirmos trīs dažādu žanru projektus, sēriju ar vēl trīs notikumiem turpinot 2018. gada rudens koncertu sezonā.

Sēriju organizē SIA «Lielais dzintars», norisi finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Liepājas pašvaldība. Biļetes nopērkamas koncertzāles «Lielais dzintars» informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu